Vil ha statlig hjelp for å åpne ”NAV-kontor” i Torrevieja

Bygget er ferdig, men har stått tomt i et år. 

Spaniaavisen

Publisert 1. desember 2009 14:47

TORREVIEJA

Ordfører Mateo i Torrevieja krever at regjeringen trår til og bidrar slik at det statlige trygdekontoret i calle Arregui kan åpnes.

– Det er ikke brukbart at en by med den størrelse og betydning som Torrevieja har i regionen, ikke har denne tjenesten. Vi tilbyr tjenester til Rojales, Los Montesinos, Guardamar, San Miguel og Pilar de la Horadada. Derfor må vi ha vårt eget trygdekontor, slik at folk slipper å reise mellom 20 og 50 kilometer for å få ordnet nødvendige ærend med helsedepartementet, mener Mateo.

Les også: Møtte opp hos NAV – fikk ikke leveattest

Byggearbeidene stoppet opp i tre år, mellom 2004 og 2007. Bygget ble ferdigstilt for et år siden, men innredning gjenstår. Det er heller ikke ansatt folk i stillingene.

Den statlige representanten på området, Encarna Llinares svarer slik på kritikken:
– Åpningen av bygget er nært forestående. Det gjenstår noe arbeid som Iberdrola skal gjøre. Dette vet ordføreren meget godt om.

Les også: NAV valgte å flytte til Alicante

Hun mener at ordføreren forsøker å trekke politikk inn i dette, og minner om at Torrevieja under plan E er velsignet med 27,5 millioner euro (231 millioner kroner). Hun beskriver beløpet som en betydelig investering.