Vil ha skandinaver med i ny sjakkgruppe

Tilbyr opplæring for store og små.

Spaniaavisen

Publisert 23. november 2009 12:15

TORREVIEJA

Det er Club Nordico som har etablert en sjakkgruppe. Initiativtaker er den tidligere yrkesoffiseren i Luftforsvaret, Gunnar Bekkelund. Han er en lidenskapelig sjakkspiller, og har deltatt i NM flere ganger.

– Jeg liker utfordringene et godt parti sjakk gir. Det er et fascinerende spill der god strategitenkning er det viktigste for å vinne. Nå gleder jeg meg til å starte sjakkgruppen i Club Nordico. Jeg håper på et godt samarbeid med skolene slik at de yngste som har lyst, kan få teste sine talenter for spillet. De voksne er også velkommen til vennskapelig dyst, sier læremester Gunnar Bekkelund.

Les også: Her er det sang og dans

Sjakkspilleren håper at det kan dukke opp nye talenter blant de yngste spillerne, men understreker at å spille sjakk er en tålmodighetsprøve.

– Alle skal få god opplæring i spillet. Det er viktig at foreldrene støtter opp om dette, blant annet ved å sørge for transport. Opplæringen foregår i
lokalene til Club Nordico like ved den store kirken i sentrum av Torrevieja. Vi har 15 sjakkbrett til disposisjon samt en veggplate med sjakkruter. Man behøver ikke være god sjakkspiller for å være med i den voksne gruppa heller. Hjernetrimmen er kanskje den viktigste årsaken til at sjakkspill er lurt å drive på med når vi blir eldre, mener Bekkelund.

Interesserte kan melde seg på telefonnummer (+34) 965 709 886.