Vil ha hjelp til å rive spa-ruiner i Torrevieja

Det skulle sette Torrevieja på kartet: En helsepark og spa-anlegg i verdensklasse.

Spaniaavisen

Publisert 27. oktober 2015 19:39

TORREVIEJA

Slik gikk det ikke.  Nå kan anlegget, tegnet av den kjente japanske arkitekten Toyo Ito, bli revet – eller rettere sagt, det som er igjen av anlegget.

Spa-anlegget, som skulle gjøre Saltbyen enda mer attraktiv for turistene, har kostet over halvannen million euro og er nå en ruin som kommunen vil rive.

Det var i 2003 at PP med brask og bram lanserte prosjektet; en helsepark med et spaanlegg i verdensklasse, som skulle benytte de terapeutiske kvalitetene i gjørmen fra saltlagunen, skriver Informacion.

Det ble aldri noe av drømmen, riktignok ble Itos bygg delvis reist, men det viste seg raskt at prosjektet var ulovlig. ”Sneglen”, som bygget ble kalt på folkemunne, ble bygd på offentlig grunn i den vernede naturparken ved saltsjøen Laguna Rosa. Siden byggestansen har ”sneglen” vært utsatt for herjinger og vandalisme og fremstår nå som en ruin.

Ordfører José Manuel Dolón fra De Grønne (Los Verdes) sier at hovedsaken er at bygget er ulovlig reist og at kommunen må handle deretter. Han ser det ikke som en prioritert oppgave for kommunen å bekoste en riving som vil bli svært dyr og ber derfor om hjelp fra regionale myndigheter.