Vil ha flere skandinaver med på fotballsuksess

Bidrar til mangfold og integrering på Costa Blanca – har proffe trenere.

Terje Aspdahl

Publisert 2. desember 2013 22:42

TORREVIEJA/LOS MONTESINOS

Fotballklubben Junior Strikers Football Academy i Los Montesinos har stor suksess. Nå søker klubben flere skandinaviske spillere.

Hamarværingen Werner Bigseth er én av to hovedsposorer med sitt firma Kulsveen og han har også selv to barn i fotballklubben. I sommer var et av lagene på Hamar vant alle kamper de spilte. 

– Junior Strikers ble startet for seks år siden, den gang på Den norske skolen i Rojales. På første trening var det kun fem barn på plass. Nå i 2013, er åtte lag i sving hver tirsdag og torsdag på hjemmebanen her i Los Montesinos like utenfor Torrevieja, sier Werner Bigseth til Vikingposten.

Finn hjelp i vår bransjeguide her – en veiviser til næringslivet på Costa Blanca

Klubben drives profesjonelt med utdannede fotballtrenere og har også egen keepertrener.

-– Det er et veldig internasjonalt lag som bidrar til mangfold og integrering. Her det mange forskjellige nasjonaliteter, men vi ønsker oss flere fra Skandinavia. Vi har nylig fått syv-åtte nye spillere fra Den norske skolen i Rojales, men vi håper det kommer fler. Treningene foregår på engelsk språk selv om det også er mange spanjoler med i klubben. Dette er en vinn-vinn-situasjon, sier Bisgseth.

Junior Strikers har oppsiktsvekkende gode resultater i det spanske ligasystemet. Både i den lokale Vega Baja ligaen og i Federacion systemet, som har meget høyt nivå, med blant andre klubber fra Elche og Torrevieja.

Nå kan du også booke hotell og leiligheter på vår hjemmeside

– Da vi var i Norge og på Hamar i sommer vant vi alle kamper overlegent. Nå skal vi til Hamar og Briskeby-turneringen med minst tre lag i 2014, forteller Werner Bigseth.

Det jobbes også med å få til et samarbeid med Hamkam i fremtiden.
– Vi er i dialog med HamKam om et fremtidig samarbeid vedrørende talentutvikling og samarbeid på flere forskjellige områder. For eksempel et profesjonelt fotballakademi som fokuserer på høyt faglig nivå på trener stab og i kombinasjon med at fotball skal være gøy, sier Bigseth.

Aldersgruppen er fra tre til seksten år og treningene foregår på fotballstadion i utkanten av Los Montesinos hver tirsdag og torsdag fra klokken 17.30 til 20.30.

– Som mange vet har lokale fotballklubber mistet økonomisk støtte de siste to årene og klubbene må basere seg på foreldrebetaling, sponsorer og diverse. Jeg har selv barn som ønsker fritidstilbud i nærområdet, og ser viktigheten av fysisk aktivitet for barn i denne verden hvor alt dreier seg om Facebook, Playstation og X-box, konstaterer Werner Bigseth.