Vil ha flere hotell og turisme året rundt på La Manga

...men det blir ikke lett å finne tomter.

Spaniaavisen

Publisert 17. august 2015 05:20

LA MANGA

Med over 90 prosent belegg på overnattingsstedene, hotell, pensjonat, turistleiligheter og campingplasser, utmerker La Manga seg som turistmål nummer én i Murcia.

I området ved Mar Menor var belegget på 75 prosent, det samme i Águilas og Mazarrón. Men hotellnæringen på La Manga er ikke fornøyd og ønsker enda flere turister, skriver La Opinion de Murcia.

Det er ikke uten videre lett å finne plass for nye hotell på La Manga. Regionsregjeringen vil ha møter med Cartagena og San Javier kommuner, som La Manga er delt mellom, for å se om det er muligheter for å finne tomter for utbygging. Det planlegges også møter med andre kystkommuner i Murcia for å øke overnattingskapasiteten.

Skal du leie bil? Sjekk mulighetene her – gratis norsk servicetelefon + prisgaranti

Turistmyndighetene og næringen ønsker også flere turister utenom høysesongen. Man mener sportsturisme kan være et svar. Som eksempel trekkes blant annet fram et arrangement som fotballturnering for advokater som samler 2000 jurister fra fem kontinent i mai 2016 på La Manga Club.

– Også amatøridrettsfolk legger igjen mye penger, for eksempel har golfturismen generert 212 millioner euro fordelt på de åtte golfbanene i regionen, sa departementsråd Juan Hernández Albarracín.

Også seniorturisme er en del av strategien for å øke belegget i lavsesongen.