Vil ha deg med på rekordjakt i Albir

...og Trond er klar for Sjømannskirkens styrkeprøve.

Spaniaavisen

Publisert 6. mai 2009 22:27

ALBIR

Hvor fort klarer du å løpe fra parkeringsplassen øverst i Albir og opp til masten på fjellet Sierra Helada? Trond Kristensen fra Alfaz lover lørdag å knuse rekorden på like under 20 minutter – med mange minutter!

Lørdag braker det løs for årets store styrkeprøve. Parkeringsplassen øverst i Albir, der turveien til fyret begynner, er stedet. Der skal de sprekeste – og sjømannsprest Reidar Ådnanes – ta seg fortest mulig opp til masten på Sierra Helada. Vikingposten skal være med på arrangementet og stiller med flott vandrepokal til vinneren, og den som har rekorden.

Les også: Han er Spanias eneste norske banksjef

– I oktober 2007 løp Solveig fra Bergen til masten på 19 minutter og 31 sekunder. Det hele begynte med et veddemål som endte opp i et løp, der venner og familie samlet inn formidable 30.000 kroner. Pengene ble brukt til å lage ny lekeplass på Sjømannskirken. Nå er det Trond Kristensen som vil prøve å slå hennes rekord. Og ikke minst vil han ha sponsorer som satser på at han vil klare det, forteller primus motor for løpet, kateket, Line L. Hopland.

– Vi kan ikke ha en dame med denne rekorden… Nei, den skal jeg knuse med god margin. Den skal forbedres med flere minutter. Nå har jeg akkurat hatt et godt treningsopphold på jobb i Nordsjøen og er klar lørdag. Håper noen andre også stiller opp med joggesko og prøver seg. Løypen er knalltøff den, men denne rekorden til Solveig er ikke mye å skryte av, sier Trond Kristensen og smiler.

Les også: Måtte melde pass

Han er ingen nybegynner innen styrkeprøver. I 2005 var han med på Norseman. En ekstrem triatlon i Norge. Der man først svømmer et langt stykke – sykler 16 mil og avslutter med en maraton.

Kristensen har utfordret sjømannsprest, Reidar Aadnanes. Albirs spreke sjømannsprest har allerede takket ja, og vil prøve å slå sin egen rekord på 31 minutter. Ådnanes trenger også sponsorer – og en skikkelig heiagjeng…
– Når det gjelder denne strekningen, og de fleste andre strekninger over fem skritt er begrepet ”løper” ikke i vokabularet mitt! Men jeg er med og skal prøve å forbedre min bestetid fra 2007, sier Reidar Ådnanes.

Les også: Fikk Albir-eiendom for én krone

– Lørdag 9. mai møtes vi til ”oppvarming” klokken 12 på kirkesenteret. Selve løpet starter ikke før klokken 13 fra parkeringsplassen i Albir. Vi i Sjømannskirken oppfordrer alle til å være med på å sponse en av våre to påmeldte deltagere. Ti euro for at ”din mann” stiller opp, og 20 euro om han klarer å slå rekorden. For Trond sin del mener vi at han bør klare en tid godt under 17 minutter for at han skal innkassere 20 euro til sjømannskirken. Bedrifter oppfordrer vi til å sponse 50 euro for at ”din mann” stiller opp, og 100 euro om han klarer å slå rekorden, sier Line L. Hopland.