Vil fronte viktige saker som berører nordmenn i Spania

Frp og Ap med tverrpolitisk samarbeid på Costa Blanca.

Terje Aspdahl

Publisert 21. februar 2011 19:17

COSTA BLANCA

Lokallagene til Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet på Costa Blanca slår sine pjalter sammen på grunn av behovet for å jobbe for praktiske løsninger i saker som vedgår nordmenn i Spania.

– Styrene i lokallagene til Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet har etter lang lobbyvirksomhet hatt møte der de er sammen om å fronte viktige saker som berører nordmenn i Spania. Begge lagene er enige om at de bør satse mer på praktiske løsninger og sammen ta opp saker som vedgår landsmenn i Spania, opplyser partiene.

Det var Frp som sendte en offisiell innbydelse til styret i Ap, og inviterte til det første bli-kjent-møtet som fant sted forrige uke. Fire representanter fra styrene hvert lag fikk hilse på hverandre og det ble tatt opp flere aktuelle problemstillinger som skal belyses fra felles plattform i tiden som kommer.

Les også: Ap jobber for frivillighetssentral i Torrevieja

– Det er ikke første gang de to partilagene er sammen om felles interesser. I forkant av forrige stortingsvalg hadde de møte der de ble enige om riktig annonsering, tid og sted for avstemming, frister og gjennomføring slik at opplysningene til velgerne ikke skulle bli villedende. Dessuten har representanter fra begge lag sammen vært i møte med forskjellige instanser på felles grunnlag uten at samarbeidet har blitt formalisert. Det er en langt større konsensustradisjon mellom partiene lokalt og sentralt enn det som oppleves i media selv om det i andre fora er viktig å markere forskjellene ser de klart nødvendigheten av å samarbeide på lokalt plan med konkrete saker, skriver partiene i en felles erklæring. 

Les også: Høyre endelig i gang på Costa Blanca

Det er allerede fastsatt et fellesmøte med NAV der de har mange viktige saker på blokka. Det er også tatt felles initiativ til å få besøk av representanter fra frivillighetssentralen i Alfaz som skal komme ned orientere og orientere lagene om veien å gå og dele sine erfaringer.

Dessuten legger forumet vekt på å ta pulsen på opinionen, fange opp impulser og ikke minst være informasjonsorgan og bindeledd mellom velgerne og partiene.

– Det felles tverrpolitiske forumet legger vekt på enkeltsaker og at det skal opptre som oppegående, samfunnsengasjerte mennesker som skal ta i et tak når det gjelder problemstillinger som nordmenn i Spania har og ikke som politikere, heter det.

Trenger du hjelp? Finn fagfolk, telefonnumre og hjemmesider i vår bransjeguide

Representanter fra begge lag har gode kontakter på storting, i fylker og kommuner, råd, utvalg og etater slik at det kan tas initiativ fra flere fronter.

Lagene er enige om at nordmenn i Spania har et annerledes utgangspunkt uten personlige eller politiske ambisjoner da de ikke er kandidater i norske valg, men seriøst villige til å gjøre noe konstruktivt ved å bruke sin posisjon.