Vil fjerne postkassene i Orihuela Costa-urbanisasjoner

Disse områdene blir nå rammet.

Spaniaavisen

Publisert 12. juni 2014 08:00

ORIHUELA COSTA

Flere beboere i Orihuela Costa protesterer mot at Correos (Posten) nå vil ta bort individuelle postkasser i enkelte urbanisasjoner i kommunen.

Correos vil at det istedet skal settes opp postkasser på fellesområder. Nå opplyser de at fra 1. september stanses utleveringen til enkeltboliger i flere områder. Foreløpig gjelder dette Campoamor, La Zenia, La Regia og Cabo Roig. De fleste av disse områdene består, ifølge kystpartiet Claro, av eneboliger og få blokker.

Åsa Hallengren både bor og jobber for Swedtec på Cabo Roig. Hun mener det vil bli et problem om postleveringen til husene forsvinner.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Dette vil bli et problem og veldig tungvint for veldig mange. For vår egen del har vi både postkasse utenfor huset og en postboksadresse. Postboksadressen opprettet vi i 2007 på grunn av mye usikkerhet rundt postleveringen. Vi er avhengig av at posten fungerer på grunn av firmaet vårt. Derfor blir det heller ikke noe stort problem for oss personlig. Vi er vant med å måtte hente posten i postboksen uansett, sier Åsa Hallengren.

Postverket forsvarer beslutningen med at kysten ikke er et sammenhengende byområde. Dette mener Claro må skyldes opplysninger Correos har fått på rådhuset i Orihuela by. 

Partiet vil motsette seg endringen. De minner om at kysten består av tett befolkede urbanisasjoner med forbindelse seg imellom.

De som ikke skaffer seg en postboks i et fellesområde må dra på postkontoret på Playa Flamenca og hente posten selv.
Ulempen er denne: Posten vil kun bli oppbevart i to uker, så blir den sendt til et sentralt lager…