Vil bygge ut for 50 mill. euro

En gigantisk utbygging på Solgården til rundt 50 millioner euro er i full planlegging. Nytt kultursenter. Utendørs amfi. Stort rehabiliteringssenter og to urbanisasjoner er noe av det som kommer.

Spaniaavisen

Publisert 2. september 2008 16:38

VILLAJOYOSA

Dagens bygningsmasse på Solgården blir å regne for småplukk når tomten stiftelsen Solgården eier i Villajoyosa er ferdig utbygd om noen år.

– Vi har behov for å inngå en intensjonsavtale med Valencia fylke om utbyggingen. Solgården ønsker å beskytte området mot en kommersialisering. Vi vil ha full kontroll på tomten vår. Den er på 395 mål og vi har store planer for dette området, sier direktør for Solgården BA, Pablo Sbertoli til Vikingposten.

Noe av det mest spenstige i de nye planene er et rehabiliteringssenter i størrelsen XXL. Alle andre sykehjem og eldresenter på Costa Blanca vil se ut som en liten brakke i forhold til dette nye senteret.

– Vi er snart ferdig med vårt første rehabiliteringssenter. Hvis dette går bra, og vi får solgt plassene ganske kjapt, setter vi forholdsvis fort i gang med det nye senteret. I tillegg skal vi bygge nytt kultursenter ved

Minnekirken og et stort utendørs amfi litt opp i åsen bak, sier Sbertoli.

Arieas, et stort og anerkjent arkitektfirma fra Valencia, vant arkitektkonkurransen, og har presentert sine planer og tegninger.

– Vi har hatt et godt samarbeid med helsesjefen i Valencia under hele prosessen. Det har vi også hatt med ledelsen i Villajoyosa. Nå skal dette prosjektet til Valencia for de endelige underskrifter og godkjenninger. Etter det vi nå erfarer blir dette en ren formalitet, sier styreleder og primus motor for Solgården, Gunnar Strømme.

Det var onkelen hans, Olav Kr. Strømme, som var grunnleggeren av Solgården i sin tid. Nå er det altså nevøen som tar helsesenteret videre mot nye høyder.

– Min onkel hadde planer langt ut over de første bygningene som ble satt opp på begynnelsen av 1970-tallet. Vi tar nå opp hansken og viderefører noen av hans drømmer. Planen er å bygge urbanisasjoner der eldre folk kan kjøpe en bolig med livsløpsstandard, eller en bolig der de bare legger inn et innskudd. Jeg mener det er og vil bli et stort behov for eldreboliger med et utvidet servicetilbud her i Spania. Alle kan så benytte seg av tjenestene vi har ved Solgården. En hjemmetjeneste med lege, sykepleiere, fysioterapeuter og liknende, sier Gunnar Strømme.