Vil bygge 48 nye golfbaner på 12 år

Til tross for vannmangelen som allerede er et problem på Costa Blanca, kan det bli bygget fire nye golfbaner i Alicante-provinsen hvert år framover.

Terje Aspdahl

Publisert 19. august 2008 18:02

ALICANTE

Av en ny undersøkelse går det frem at det kan bli bygget mellom 33 og 48 nye golfbaner innen 2020. Det betyr at det i gjennomsnitt fullføres tre-fire baner hvert eneste år.

Det skjer til tross for tørken som fører til problemer med vannforsyningen i distriktet. Organisasjonen COEPA fastslår at vannmangelen ikke skal bli noe problem. De nye golfbanene skal bygges miljøvennlig med resirkulert vann mens kloakk skal renses og gjenbrukes. Eierne er villige til å ta et miljøansvar, påstår Confederacion Empresarial de la Provincia de Alicante.

COEPA mener også de har et annet godt argument: De nye banene vil tiltrekke seg 14 millioner nye turister i året. Dette vil igjen generere nærmere 400millioner kroner i inntekter i provinsen.

Det finnes i dag 15 golfbaner i Alicante-provinsen. En utbyggingstakt som COEPA skisserer vil med andre ord mer enn tredoble antallet i løpet av 12 år.