Vil bygge 20 skyskrapere i Torrevieja

Torrevieja fikk skryt for de nye havneplanene. Det spørs hva folk sier om forslaget om å bygge 20 skyskrapere.

Spaniaavisen

Publisert 30. september 2008 07:14

TORREVIEJA

Dersom planene blir godkjent av regionale myndigheter kan Torrevieja bli et mini-Benidorm. Byrådet vil åpne for 20 skyskrapere på inntil 30 etasjer. De skal romme hoteller og boliger og skal bygges på seks forskjellige tomter inkludert strandområdene Los Locos, Los Náufragos, La Mata og El Acequión.

Venstrepolitikeren José Manuel Martínez Andreu mener boligplanene representerer en så stor inngripen at han mener folk må få si sin mening, vil vi ha skyskrapere eller ei?

De Grønnes José Manuel Dolón sier det slik: – Disse blokkene vil definitivt endre Torreviejas utseende. Og byggingen kommer ikke til å skape dynamikk i boligmarkedet.

Ordfører i Torrevieja Pedro Ángel Hernández Mateo avviser kritikken. Han viser til at slike prosjekter har fungert andre steder i Spania. – I Benidorm har man fått lov til å bygge slik, og det har skapt en annen type turisme, sier Mateo og tilføyer:

– Folk med en moderat inntekt skal også ha en mulighet til å kjøpe seg en bolig i Torrevieja. Det er folk der ute som ønsker seg en plass i solen, sier Mateo.

Han mener byggingen av 20 skyskrapere vil sette fart i et byggemarked i krise og samtidig skape en turistboom i Saltbyen. Tydeligvis er det bare Partido Popular som tror det, for opposisjonen i Torrevieja stemte mot planene. Forslaget går nå til regionale myndigheter – de har sagt nei til tilsvarende planer to ganger de siste ti årene.