Arkivet

Vikingposten ble redningen


TORREVIEJA

- Jeg hadde håpet å komme helt til Malaga før vi reiste hjem til Norge en liten tur. Men på grunn av litt dårlig vær i Middelhavet ble vi forsinket, og kom ikke lenger enn til Torrevieja på vår første etappe. Jeg tok kontakt med lokalavisen Vikingposten, og de satte meg i kontakt med seilkyndige folk som kunne seile båten ned til Malaga mens jeg var hjemme halvannen uke på jobb. Lokalavisen hjalp meg med å ta igjen forsinkelsen, fortalte Roger Lund i sommer.

Redaktør Terje Aspdahl (41) tok selv ansvaret for å seile båten fra Torrevieja til Marbella. Det er noen mil lenger enn Roger Lund hadde håpet på. Han hadde med seg Georg Asbjørnsen (62) og Lasse Strømsnes (38) som mannskap. Trioen fikk en dags oppfriskning på Middelhavet i seilerfaget av Vikingpostens matekspert, Odd Sørensen. Sørensen har mange års erfaring som skipper på seilbåt. Han har krysset Atlanterhavet, og seilt i Kariben i over et halvt år.

- Georg Asbjørnsen har vært sjømann i hele sitt yrkesaktive liv, og han har også seilt masse i egen seilbåt. Men det er noen år siden. Dessuten hadde ikke Georg seilt en større båt enn en på 29 fot. Derfor ville vi ha litt opplæring på denne ruggen av en 49 foter. Men du verden for en tur vi hadde ned til Marbella. Lasse Strømsnes likte seg så godt i båten at han ble like godt med helt hjem til Norge. Georg og jeg mønstret av i Marbella, da hadde vi seilt en uke. En fantastisk fin opplevelse, sier Terje Aspdahl.

Roger Lund har vært bitt av seilbasillen i flere tiår. I 2005 ble en av hans store drømmer oppfylt. Da kjøpte han seg den 49 fots seilbåten av merket Atlantic. Siden den gang har han hatt mange turer som skipper for egenproduserte charterturer rundt de greske øyer. Men i sommer seilte han båten hjem til Norge for å drive chartertrafikken videre der.

- I fjor lå jeg 52 døgn i båten, og har ingen planer om at det skal bli færre i år. I fjor var tross alt båten i Hellas hele året, og jeg var bare nede og seilte når jeg hadde bestillinger på turer. Nå satser jeg på at disse turene skal gå utenfor norskekysten i stedet for rundt de greske øyene, melder skipper Lund.

Les mer om:

Reise