– Vi reiser ned så fort vi får en mulighet

Ole Roald Dyrnes vil sette seg på første fly til Spania når muligheten byr seg.

Terje Aspdahl

Publisert 23. april 2021 11:37

COSTA BLANCA/EGERSUND

Både Ole Roald Dyrnes og samboeren Bente Edvardsen har planer om å reise til ferieboligen sin i løpet av kort tid.

– Vi reiser så snart det lar seg gjøre. Det er lenge siden vi har vært i ferieboligen vår og ikke minst vil vi se hvordan det går med vår okkuperte bolig. Vi har fortsatt et håp om at kvinnen som har tatt leiligheten flytter ut – gjerne før vi kommer, sier Dyrnes på telefon fra Norge.

Han er tydelig på at han hadde reist ned tidligere om ikke pandemien hadde satt en stopper for nesten all reisevirksomhet.

– Jeg er ikke redd og jeg ville nok ha forsøkt å løse dette mye raskere om jeg hadde hatt en mulighet til å reise ned. Nå har vi engasjert advokat som tar 1900 euro for å ta seg av saken, sier Ole Roald Dyrnes og tenker på kvinnen som har okkupert familiens bolig.

– Om boligen fortsatt er okkupert når vi kommer ned vil jeg tro det blir ganske ubehagelig for okkupanten. Svogeren min har leilighet nesten inntil vårt hus og jeg vet mange naboer i området er opptatt av at vi skal få leiligheten tilbake så fort som mulig. Jeg vil tro og håpe det føles såpass ubehagelig at hun flytter ut før det kommer til en rettssak. At en sånn prosess skal ta fra seks til ni måneder synes jeg er i overkant lang tid, sier Dyrnes.