– Vi kommer garantert tilbake

Norske Kristian Blummenfelt og Gustav Iden og det norske triatlon-laget forbereder seg til verdenscupavslutning i triatlon i La Nucía på Costa Blanca.

Terje Aspdahl

Publisert 7. november 2020 09:14

LA NUCIA

De norske triatlon-deltakerne Kristian Blummenfelt, rangert som nummer fem og Gustav Iden, rangert som nummer syv i verden, forbereder seg denne uken på Camilo Cano-stadion i La Nucía før deres deltakelse i Valencia, som er den siste runden i verdenscupen. De er begge regnet som favoritter. Sammen med dem er også Thorn Vetle Bergsvik og Stine Dale, som er en del av det norske laget. Det norske laget har trent i La Nucía i fire uker.

– Vi håper at oppholdet i La Nucía også vil gi oss en ekstra giv under helgens konkurranse i Valencia slik at vi kan oppnå et godt resultat i verdenscupen. Det til tross for av vi konkurrerer med sterke navn som franske Vincent Luis, briten Alistar Brownlee og spanske Serrat for å nevne noen, sier Kristian Blummenfelt.

– Fasilitetene her i La Nucía er perfekte, spesielt på grunn av nærheten mellom friidrettsbanen og det oppvarmede bassenget som ligger bare 50 meter unna. Dette gjør at vi kan trene komfortabelt og været er perfekt. I Norge regner det hver dag og temperaturen er en helt annen. La Nucía er et ideelt sted for treningsøkter om høsten og vinteren, så vi kommer garantert tilbake. Vi følger også alle restriksjoner i forhold til pandemien for at forberedelsene skal være trygge. Vi utfører temperaturmålinger og følger alle smitteverntiltak, sier Gustav Iden. 

Kommunen og ordfører Bernabé Cano er fornøyd med det norske laget sitt valg av treningssted. 

– Det er en stor glede å se hvordan internasjonale toppidrettsfolk som Kristian Blummenfelt og resten av det norske laget velger La Nucía i denne forberedelsesfasen. Eliteutøvere som velger La Nucía er den beste reklamen for fasilitetene våre og bekrefter at de er førsteklasses. Vi håper at de kommer tilbake, sa Cano.

Kristian Blummenfelt er en av favorittene å vinne i helgen etter sin triumf i «European Cup» i Barcelona 25. oktober og andreplass i siste runde av verdenscupen i Italia.

Deltakerne skal gjennomføre  7,5 kilometer svømming, 20 kilometer sykling og 10 kilometer løping.