Vi har testet vannscootersafari

I Altea tilbys det i gjennom hele sommersesongen guidede vannscootersafarier. Vi har tatt turen til vanns!

Terje Aspdahl

Publisert 11. juli 2014 09:09

ALTEA

De guiede turene går gjennom et storslått landskap utilgjengelig fra land med besøk til grotter og forhåpentligvis også møte med delfiner.

Turene går fra havnen Portosenso i La Olla noen kilometer nord for Altea sentrum. Turen starter klokken 11.00 og klokken 14.00 og man kan velge mellom en og to timers turer. Først besøkes området El Morro de Toix med dets fantastiske klipper og grotter. Deretter går turen langs kysten mot naturreservatet Serra Gelada med stopp for bading og snorkling. For deretter å runde klippen med fyrtårenet El Faro før turen går tilbake til havnen. 

Interessert i det som skjer i Altea? Her finner du oversikten

Mads Henrik Eriksen Smedberg og Yngvil Søyland fra Stavanger som var på en ukes ferie på Costa Blanca, og var med på turen. 

– Vi var litt spente fordi vi aldri har kjørt vanncooter før, men guiden ga oss en ypperlig instruksjon om hvordan vi skulle kjøre og forholde oss når i var flere scootere som kjørte sammen. Området er utrolig vakkert og vi opplevde delfiner på nært hold som fulgte oss deler av turen. Helt fantastisk, sier Yngvil Søyland til Vikingposten.

Mads Henrik Eriksen Smedberg er kjent i området, men har aldri opplevd det fra sjøsiden.

– Dette var en opplevelse. En super tur i flotte maritime omgivelser. Tar gjerne turen en gang til, men da skal jeg sørge for at jeg har med snorkel og dykkemaske. Vi valgte en to timers tur for å få med oss mest mulig og det angrer jeg ikke på, sier Mads Henrik Eriksen Smedberg.