- Vi er på vei ut av krisen video

Anklager opposisjonen med PP i spissen for å spre frykt for nye økonomiske nedgangstider i landet.

Spaniaavisen

Publisert 11. februar 2010 10:13

MADRID

Spanias statsminister José Luis Rodríguez Zapatero (PSOE) anklager opposisjonen med PP-høvding Mariano Rajoy i spissen, for å overdrive sine spådommer om at det er enda dårligere tider på vei til Spania.

Zapatero mener Rajoy med dette feilaktig uroer befolkningen i Spania.

Les også: – Krisen er veldig alvorlig

Zapatero gjentar at den globale økonomien har vært gjennom sin alvorligste lavkonjunktur på 80 år, men at de aller fleste utviklede land nå er på vei opp av den økonomiske krisen. Statsministeren hevder Spania er på randen til å gjøre det samme.

Likevel minnet Rajoy sin statsminister om at arbeidsledigheten i Spania nå hadde nådd fire millioner mennesker, og dette var ifølge Zapateros egne ord et urovekkende tegn på lavkonjunktur.

Les også: Anbefaler Spania å heve pensjonsalderen med to år

Spania nasjonale statistikkbyrå har bekreftet tallene Spanias Bank kom med i forrige uke. Landet er fortsatt i økonomiske nedgangstider, men at tilbakegangen i økonomien har bremset opp litt fra oktober i fjor til desember samme år.

BNP (brutto nasjonalprodukt) fikk i fjor en nedgang på 3,6 prosent. Det største tallet de siste tiårene i Spania. Men i siste kvartal i fjor sank BNP med kun 0,1 prosent.

 Se video under.