- Vi er gjester i Spania og følger reglene

Blant 900 plasser på campingplassen Raco i Benidorm, finnes det hvert år mellom 40 og 50 nordmenn. Bobilturistene er sosiale og tar godt vare på hverandre.  

Spaniaavisen

Publisert 3. mars 2011 09:25

BENIDORM

Vikingposten blir invitert på herrelunsj utenfor teltet til Reidulf Stenbakk (72) når vi ankommer en av Spanias desidert mest  populære campingplasser, Raco i Benidorm. Det går ikke en dag uten at gutta møtes til en god prat. Og skinke er obligatorisk i bobilmiljøet på Raco.

– Det er sånn vi blir kjent. Ingen av de som sitter rundt bordet kjente hverandre fra før. Når vi tilbringer flere måneder hvert år på samme sted, blir vi gode venner. Siden vi ikke bor særlig langt fra hverandre i Norge om sommeren, er vi ofte på turer sammen da også. Vi er nok litt mer enn gjennomsnittlig sosiale, tror Reidulf Stenbakk.

Les også: Bobilturister kjeppjages av politiet

Han og kona er veteranene i gjengen. Gjennom medlemskapet i Bobilforeningen har han rekruttert mange nedover til å overvintre i Spania.

– Det er så nydelig å være her nå. Jeg sender en stille tanke til de som driver og måker snø på glatta hjemme. Jeg misunner ikke dem, i hvert fall. Bedre enn dette kan vi ikke ha det. Siden vi bor rett ved siden av IMED Levante-sykehuset, føler vi oss ekstra trygge også. Vi er alle pensjonister, og det kan jo skje noe. Vi spanderer på en god reiseforsikring som dekker privat legehjelp. Den varer i seks uker om gangen. Da lønner det seg å reise hjem en tur for å fornye forsikringen i stedet for å kjøpe for tre måneder med en gang. Rare greier, men sånn er det, fastslår Einar Mørken.

Les også: Ønsker seg campingplass i Torrevieja

Å bo på en campingplass har mange fordeler. Ordnet renhold på toaletter og dusjer er noen av dem. Døgnkontinuerlig vakthold og stabilt internett er andre.

– Å leie leilighet ville kanskje blitt omtrent samme prisen, men så kjedelig, da gitt! Her omgås vi alle nasjonaliteter rett utenfor bildøra. Føler vi behov for å trekke oss tilbake, gjør vi det også. Ellers har vi mange felles aktiviteter gjennom uka. Alt fra fjellturer til boccia. Ellers drøfter vi kjøreruter gjennom Europa og andre tema vi lærer mye fra, forteller Bjørn Aanestad.

Bli venn av Vikingposten og spaniaavisen.no på Facebook

Denne gjengen har ikke noe til overs for bobilturister som klager over dårlige forhold. Selv om det er fullt for øyeblikket på Raco, finnes det 12 campingplasser i en radius av seks kilometer fra Benidorm.

– Det er viktig å huske på at vi er gjester i Spania. Vi følger lover og regler. Bobilturister er kjent for det. Vi liker ikke at noen oppfører seg dårlig uansett hvor de kommer fra. Hvis noen vi møter på ikke utviser respekt må vi ta ansvar og rettlede dem, mener Einar Mørken.