Vet ikke hvor mange kunder som er berørt

Scansat rammet av utro tjenere.

Terje Aspdahl

Publisert 24. september 2015 09:10

TORREVIEJA

Data- og teleleverandøren Scansat Network S.L har vært utsatt for montører som har drevet sin egen butikk i butikken.

Det er to montører som var ansatt som selvstendig næringsdrivende med oppdrag for Scansat som både har tatt selskapets kunder og stjålet diverse utstyr. De har drevet omfattende svindel over en lang periode, hevder selskapet selv.

Hvor mange kunder som er blitt svindlet til å tro de er kunder hos Scansat er foreløpig ikke klarlagt. 

Leiebil i Spania får du rimelig her – gratis norsk servicetelefon + prisgaranti

For Scansat er det snakk om svindel og bedrag av utstyr og kunder for cirka 50.000 euro over mer enn tre år.

– Vi fattet mistanke da flere kunder kom innom kontoret og fortalte de hadde betalt for abonnement og installasjon uten noen gyldig faktura. Dette ødelegger både vårt rykte og navn, sier daglig leder Arnulf Arntsen til Vikingposten.

Firmaet har valgt å politianmelde de utro montørene. Arntsen mener det også kan se ut som svindlerne har fått hjelp innenfra i bedriften.

– Det kan virke som noen nye kunder som har ringt hit til kontoret har blitt loset rett til disse to montørene. Hvor de også har gitt kundene beskjed om å ringe montørene direkte og ikke til kontoret, noe alle våre kunder som har problemer med et eller annet skal gjøre. Vi jobber med å få en oversikt over omfanget, sier Arntsen.

I fremtiden vil alle Scansat sine montører bære ID-kort.

– ID-kortene kan enten sjekkes opp mot vår Facebook-side eller man kan ringe kontoret direkte for en bekreftelse. Vi har også nydekorerte firmabiler med logo, adresse og telefonnummer. Kommer det montører i annnen type bil er de ikke fra oss, fastslår Arntsen.