Vet du hva oppvarming av boligen din i Spania koster?

Slik gjør du det billigst.

Spaniaavisen

Publisert 6. mars 2014 10:18

MADRID

Nye studier avdekker den billigste måten å varme opp boligen din på og energien som brukes. Anlegget avskrives over 3,8 år etter besparelser i drivstoffprisene. Fra da av er alt forbruk til fordel for forbrukeren.

En fersk undersøkelse utført av PwC – «El mix térmico en España a 2030» – viser den gjennomsnittlige årlige kostnaden for å varme opp et hjem på 90 kvadratmeter.

Natural – Gass: 760-928 euro per år
Propan – Gass: 848-1040 euro per år
Olje: 1112-1224 euro per år
Biomasse : 1168-2104 euro per år
Strøm : 1960-2168 euro per år

Les også: Strømmen blir billigere med ny avregning

Undersøkelsen viser at bruk av naturgass representerer den største energibesparelsen og strøm det mest kostbare alternativet. Dette kan føre til at mange husholdninger vurdere å gjøre en endring av bruken av energien som brukes.

Men hvor mye vil det koste? Ekspertene sier at kostnadene er avhengig av type installasjon og understreker at mange gamle anlegg vil være nesten umulig å resirkulere. 

Ekspertene gir følgende oversikt: Installasjon av diesel til naturgass – for varmt vann og oppvarming. Endringen av installasjon avskrives over 4,9 år etter besparelser i drivstoffprisene. Fra da av er alt til fordel for forbrukeren.

Installasjon av propan til naturgass – for varmt vann og oppvarming. Anlegget avskrives over 0,6 år etter besparelser i drivstoffprisene. Fra det øyeblikket er all bruk til fordel for forbrukeren.

Installasjon av naturgass – for varmt vann. Anlegget avskrives over 3,8 år etter besparelser i drivstoffprisene. Fra da av er alt forbruk til fordel for forbrukeren.