Veronica (18) - ung redaktør i Alfaz

Veroncia B. Kristiansen (18) jenta bak årboken til Den norske skolen Costa Blanca. 

Spaniaavisen

Publisert 29. mai 2009 10:04

ALFAZ

Egentlig skulle hun ikke hatt noen ting med årboken å gjøre. Et eget utvalg av elevene skulle ta seg av den. Men Veronica klarte ikke å holde seg unna. Hun bare måtte gi noen råd. Nå er en 32 sider flott publikasjon klar til hennes 200 medelever om noen uker.

– Læreren vår, Grete Møller, spurte om jeg ikke kunne være med siden jeg hadde noen gode ideer. Plutselig satt jeg med hele jobben selv. Men jeg liker dette. Jeg trives foran PCen. Medielinjen på skolen jeg gikk på hjemme på Gjøvik ga ut en slik årbok i fjor. På bakgrunn av dette visste jeg hvordan jeg ville hatt en årbok. Nå har vi fått den akkurat slik som både jeg og elevrådet vil, sier Veronica Kristiansen.

Les også: Spaniajournalen er lagt ned

DnsCB har tradisjon tro gikk ut årbok hvert år de siste årene. Den settes og trykkes av Vikingposten. Men selve utformingen, bilder og tekst har Veronica tatt seg av.

– Jeg er fullstendig selvlært på PC. På skolens internat, der jeg bor, er jeg vel også kjent for å være teknisk interessert. Hvis Internettlinjen ligger nede er det jeg som må fikse opp, sier Veronica som nå skal hjem til Norge og studere statsvitenskap.

Les også: Ventelister for å få skoleplass

– Planen var å utdanne meg til noe innen diplomatiet siden jeg også alltid har vært politisk aktiv på videregående skole. Jeg er medlem i Unge Høyre. Men etter å ha jobbet med blant annet årboken er jeg blitt i tvil. Kanskje jeg havner innen media. Vi får se, sier unge frøken Kristiansen og hamrer videre på tastaturet.