Trude Kjølen åpnet galleri Von Krippendorf i fjor sommer. I helgen stiller hun ut sammen med...
Nyheter

Vernissage med pris­belønte norske kunstnere

Lørdag 21. januar og søndag 22. januar skal galleri Von Krippendorf i Quesada stille ut bilder av norske Trude Kjølen og Nina Dreyer Henjum.


QUESADA

Kunstutstillingen er en liten forhåndsfeiring av at de begge har vunnet pris i International Prize Leonardo da Vinci som deles ut i Milano i april. Dette er en ærespris i Italia som utstedes av kunstutvikleren Salvatore Russo. 

– Første gang jeg stilte ut egne bilder var i sommer, da jeg åpnet galleriet mitt. Etter det har det tatt helt av. Det er kjempegøy, men samtidig uvirkelig. Selv om jeg til tider blir overveldet og ikke helt skjønner hva som skjer, er jeg utrolig takknemlig og ydmyk over tilbakemeldingene jeg har fått, sier Trude Kjølen.

Hun og Nina Dreyer Henjum traff hverandre første gang for nesten ett år siden da Henjum hadde utstilling sammen med Jarl Goli. Siden har de vært venninner. Goli har blitt Kjølen sin mentor og de har også hatt utstilling sammen. Nå mente Kjølen og Henjum at det var på tide at de også stilte ut sammen.

– Da vi fant ut at vi begge skulle til Milano samme dag for å motta pris, tenkte vi at det passet fint å ha en utstilling hvor vi viser frem bildene våre. Det ene bildet mitt er nominert til tre priser, og det skal være med på utstillingen for å markere hvor det hele begynte. Jeg skal også stille ut noen av bildene som jeg skal ha med til Tokyo 8. mars. De skal henge på den største messen i Asia, forteller Kjølen.

...Nina Dreyer Henjum i Quesada.

Kjølen har på kort tid etter publisering av sine verker blitt invitert til gallerier i Tokyo, Milano, New York og Luxemburg, og er kommet på listen over de 50 beste kunstinvesteringer for 2023. Stilen hennes er abstrakt med fokus på dualitet og «skjulte» detaljer. Hun driver galleri Von Krippendorf i eget hus i Calle dr Quiles Mora 6 i Quesada, og det er der helgens utstilling skal være. 

– Jeg lever ut jentedrømmen fra ungdomstiden, og på mange måter står jeg ennå på jenterommet mitt og maler. Jeg klarer ikke helt å ta innover meg hva som skjer, uttrykker Kjølen. 

Nina Dreyer Henjum hadde sin første utstilling allerede som 17-åring, og er også bosatt i Spania, i San Isidro. Hun er representert i flere private kunstsamlinger rundt om i verden. Hun har deltatt på symposier og prosjekter for fred, og utstilt i kunstgallerier og museer i Paris, Firenze, Spania, New York, London, Norge, Finland, Palestina, Egypt og Sør-Korea, for å nevne noen. Under sin karriere har hun konsentrert seg om ekspresjonistiske malerier, litografier og skulpturer, som danner en utforskning av mennesket i forhold til ulike kulturer, religioner og det indre.

– I tillegg til pris i Milano har jeg også vunnet International Prize Donatello i Firenze for mitt kunstnervirke, og synes det er kjekt med en markering hvor jeg viser frem litt av kunsten min her i hjemlandet mitt. Jeg valgte Spania som bosted for to år siden fordi resten av verden, hvor jeg pleier å ha utstillinger, er lett tilgjengelig. Selvfølgelig også på grunn av det fine været, sier Henjum.

Utstillingen er åpen fra klokken 13 til 17 lørdag og fra klokken 12 til 15 søndag.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.