Verdensnyhet fra Lofoten presentert i Torrevieja

Vi snakker fisk selvsagt.

Spaniaavisen

Publisert 19. februar 2010 08:02

TORREVIEJA

Det var Lofoten Pescado – renskåret tørrfiskfilet av ypperste kvalitet – som ble presentert for spanske restauratører.

Torsdag kveld inviterte firmaet Lofoten Pescado til prøvesmaking på restaurant Henrik Ibsen i Torrevieja. De hadde invitert 14 utvalgte restauranter i området. Lørdag er det 14 nye restauranter som skal prøvesmake i Alicante. 

Tørrfiskfiletene fra Lofoten Pescado er så eksklusive at restaurantene i Spania som velger å ta den inn på menyen, må gjennom en godkjenning fra leverandøren først. Etterpå må kokkene på kurs for å lære den rette tilberedningen.

Lofoten Pescado har de ypperste råvarene man kan oppdrive i Norge – og da Lofoten. Skrei av beste kvalitet, tørket og modnet etter spesielle regler. I Spania er det kun 70.000 kilo av filetene til salgs av årets produksjon.