Verdensberømte basketstjerner til Benidorm

Først kommer verdens beste tennisspiller, Rafael Nadal, til Benidorm i mars. Så kommer basketballegendene i Harlem Globetrotters i mai. Se video.

Spaniaavisen

Publisert 21. januar 2009 07:31

BENIDORM

Den verdensberømte basketballaget Harlem Globetrotters skal spille kamp i Benidorm senere i år. Nærmere bestemt 21. mai i L’illa Sports Palace. En rekke arrangementer vil foregå rundt kamparenaen, med en sone der besøkende kan prøve seg i basketball.

Senere vil laget ta fatt på en Spania-turné med besøk og kamper i blant annet Valencia, Madrid, Badalona, Zaragoza og Sevilla. Da vil laget spille mot de beste lokale spillerne i klubbene i området.

Les også: Verdenseneren inntar Benidorm

Harlem Globetrotters ble startet i 1926 av Abe Saperstein. De tok navnet for å identifisere seg med det afroamerikanske miljøet i New York, og har siden starten bestått av svært fargerike og særegne spillere og trenere.

Lagets første kamp i Europa fant sted i Berlin i 1951 med hele 75.000 tilskuere på tribunen. Siden den gang har laget spilt 25.000 kamper, og for absolutt alle typer mennesker over hele verden. Fra paver og presidenter til herr og fru Hansen i Norge. Man regner med at formidable 128 millioner mennesker har sett ballkunstnerne fra New York.

Se noe av det disse gutta kan i videoen under.