Verdens dyreste vin er spansk

Koster 17.000 euro per flaske.

Spaniaavisen

Publisert 19. august 2015 19:20

MADRID

Las Pedroneras er kjent som "hvitløkens hovedstad", men hva mange kanskje ikke vet er at i denne byen i Cuenca i hjertet av La Mancha blir verdens dyreste og beste rødvin AurumRed Serie Oro laget på druen Tempranillo. 

Vinprodusenten Hilario Garcia og hans lidenskap for vin gjorde at han for noen år siden begynte å benytte nye teknikker for å få mest mulig ut av sine tre hektar med vinmarker.

Les også: Til topps med egenprodusert rødvin

Garcia ønsket å beskytte vinrankene fra mest mulig sykdom som var et problem for noen år siden, og begynte å bruke ozon som en metode for å få sunne og balanserte viner. Dette har ført til at bodegaen nå produserer en av verdens beste viner.

AurumRed-vinen har begrenset produksjon og kom på markedet i 2009.

Bodegaen produserer tre type viner hvert år: rødvinen el AurumRed Serie Oro med en produksjon på 300 flasker til en pris av 17.000 euro per flaske, rødvinen el AurumRed Serie Plata med en produksjon på 6000 flasker som koster 400 euro per flaske og 3000 flasker hvitvinen fra druen Sauvignon Blanc.

Noen restauranter og eksklusive butikker i Spania, USA og Kina er de eneste som kan skryte av å ha disse vinene i sine hyller.