Verdens beste restaurant tar to års pause

Den spanske mesterkokken Ferran Adriá vil levere inn sine tre Michelin-stjerner og stenge restauranten El Bulli nord for Barcelona.

Spaniaavisen

Publisert 22. mars 2010 16:34

BARCELONA

El Bulli i Roses på Costa Brava i Spania er kåret til «verdens beste restaurant» av magasinet Restaurant de siste fire årene, skriver VG Nett. Men nå er det snart slutt på den imponerende seiersrekken. Superkokken bak El Bulli, Ferran Adriá, akter å stenge restauranten i to år for å prioritere familien.

– Det blir to års pause i 2012 og 2013. Vi åpner igjen i 2014. Da feirer restauranten 50-årsjubileum, sier den verdenskjente kokken ifølge fagbladet Horeca.

Adriá vil bruke pausen til å analysere teknikkene og menyene han har brukt de siste 26 årene. Han skal også kreere nye menyer og retter, og skape en ny restaurant til 2014, ifølge VG Nett.

El Bulli har 50 spiseplasser. Den får opp mot en million reservasjonsønsker i året, men bare rundt 8000 gjester får oppfylt ønsket. I år vil den holde åpent fra 15. juni til 20. desember. Når stedet holder åpent neste år, skal offentliggjøres i september.