Verdens beste kickbokser er norsk

Katharina Engene (23) fra Altea har nådd sitt første mål; Bli verdens beste kickbokser i sin vektklasse.

Spaniaavisen

Publisert 20. oktober 2011 05:54

ALBIR/ALTEA

– Jeg sa allerede da jeg kom inn i studioet til trener Jorge Chillòn for første gang i 2007 at jeg ville gå kamper så raskt som mulig. Han svarte meg at da ville jeg begynne på en lang og hard vei mot et eventuelt mål. Etter bare et par år var jeg klar for det spanske mesterskapet, og jeg kunne i 2010 kalle meg spansk mester. Etterpå ble jeg også europeisk mester og nå verdensmester. Men de som tror dette har vært en dans på roser må tro helt om igjen. Det har vært et slitt med utallige treningstimer. De siste to og en halv månedene har jeg så å si bodd på treningsstudioet. Jeg har trent to ganger om dager hver dag hele uken før denne kampen, forteller Katharina Engene til Vikingposten.

Les også: Norske Katharina er spansk mester – video

Hun slo ut den franske mesteren i VM-finalen søndag i Benidorm Palace. En fransk dame som har drevet med sporten mye lenger enn Engenes fire år. Likevel vant den norske jenta på poeng etter en sterk avslutning på de ni rundene.

– Jeg var faktisk ikke sliten i det hele tatt etter kampen. Det var den franske damen. Vi hadde en klar strategi om å slite henne ut over alle de ni rundene – noe jeg synes vi klarte til punkt og prikke. Nå venter det mange tøffe kamper på meg i fremtiden. Alle vil gjerne bokse mot verdensmesteren. Jeg skal i kamp allerede 12. november i Madrid. Da er det spansk mesterskap. Etterpå blir det kamp i Paris og Holland. Treneren min har også sagt at vi kanskje skal til Las Vegas og gå kamp der også på nyåret. I tillegg har visstnok noen spanske filmprodusenter vist interesse for meg. Men vi får se. Jeg har full fokus på sporten fremover, sier den søte verdensmesteren, som har norsk mor, norsk pass og spansk far.

Gå inn på vår Facebook-side og delta i debatten

– Hva nå? Etter kun fire år er du blitt verdensmester. Hva er neste mål?
– Å forsvare tittelen i mange år for å befeste posisjonen som verdens beste, samt å få tak i en eller flere sponsorer som kan bidra til at jeg kan drive på med sporten på heltid. Er det noen norske eller skandinaviske bedrifter eller personer som har lyst til å sponse meg er det bare å ta kontakt, oppfordrer unge frøken Engene.

I tillegg til å trene selv opp til to ganger om dagen, og jobbe deltid i foreldrenes pizzarestaurant i Albir, trener også Katharina de aller yngste medlemmene i klubben.

Hele denne saken kan du lese som PDF i Vikingposten her