Ventet nesten 11 måneder før de anmeldte underslaget

Ved Fundacion Betanien i Alfaz del Pi.

Terje Aspdahl

Publisert 22. november 2013 07:22

ALFAZ DEL PI/BERGEN

Politiet i Bergen er lite begeistret for at det tok nesten 11 måneder fra Are Blomhoff (61) innrømmet underslag til saken ble anmeldt. De hadde gjerne sett at anmeldelsen kom raskere. Og nå får de støtte.

– Man må selvfølgelig ta menneskelige hensyn når man håndterer saker om underslag, men her har sannsynligvis styrets handlingslammelse gjort saken verre for alle parter, sier NHH-professor Helge Thorbjørnsen til Bergens Tidende. Han mener sommelen kan ha vært skadelig for både saken og stiftelsens omdømme.

Ifølge BT var styremedlemmene i Stiftelsen Betanien Bergen uenige om de skulle gå til politiet med saken hvor den tidligere direktøren var mistenkt for å ha underslått nesten 15 millioner kroner.  Med en anmeldelse og eventuelt siktelse og tiltale, visste styret at saken ville bli offentlig kjent.

Etter at en varsler startet saken erkjente eks-direktøren forholdene 10. januar. Først 1. november ble forholdet anmeldt av stiftelsen

Lederne ved Fundacion Betanien i Alfaz del Pi som er rammet av gigantunderslaget, ønsker ikke å kommentere saken overfor Spaniaavisen.