Venter storinnrykk til 150-årsjubileet

Jubileet har vært feiret og feires over hele kloden. Fredag 24. oktober er det Sjømannskirken i Albir-Villajoyosa sin tur.

Spaniaavisen

Publisert 16. oktober 2014 09:53

ALBIR

Kirkesenteret i Albir inviterer barn og voksne til en storslagen jubileumsfest fredag. 

Daglig leder i Sjømannskirken i Albir-Villajoyosa, Berte Marie Ulveseter, sier til Vikingposten at arrangementskomiteen har jobbet lenge med programmet. Hun røper at kirkens utenlandssjef Asbjørn Vilkensen kommer på besøk og skal stå for festtalen hvor han retter blikket mot Sjømannskirken i nær fremtid.

Deltagende på festen vil også få korte glimt fra Sjømannskirkens historie, både lokalt og globalt. Det serveres festmat og det blir musikk og underholdning, vaffelkonkurranse og forskjellige aktiviter for barn og voksne og«bursdagsgave» til barna.

Les også: Paus og Bjørnstad sammen på scenen under spansk-norske dager

Sjømannsprest Leif Oscar Reiestad har satt i gang en tegnekonkurranse og har invitert norske barn fra 1.- 10 klasse som bor på Costa Blanca nord. Tema for konkurransen er «Sjømannskirken 150 år». Konkurransen er delt mellom 1.-4. , 5.-7. og 8.-10 klasse. Førstepremie i alle gruppene er 50 euro. Vinnere i tegnekonkurransen blir kåret under jubileumsfesten.

– Leveringsfristen er 23. oktober og alle tegningene stilles ut her på Kirkesenteret. Hensikten med konkurransen er å gjøre kjent blant norske barn at det er en feiring som barn og unge kan få ta del i, samt å øke bevisstheten om Sjømannskirken og det arbeidet som er gjort og som gjøres. Vi har fått veldig postive tilbakemeldinger fra de norske skolene i området, sier Sjømannsprest Leif Oscar Reiestad.

Jubileumsfesten starter klokken 17.30 med litt underholdning spesielt rettet mot barnefamilier før festmaten serveres. Etter maten blir det et eget opplegg for barn med underholdning av det nyoppstartede barnekoret og forskjellige type leker. Det siste delen i programmet blir mer for de voksne med blant annet festtale av Sjømannskirkens utenlandssjef Asbjørn Vilkensen.

Les også: Spenstig jubileumsfeiring i sjømannskirken i Torrevieja

– Vi ønsker å gjøre stas på frivillige og de som utgjør Sjømannskirken og alle som ønsker å feire jubileet sammen med oss enten de har tilknytning til Sjømannskirken eller ikke. Hjertelig velkommen til jubileumsfesten, sier daglig leder Berte Marie Ulveseter.

Det koster ingenting å være med på jubileumsfesten. Men de som har lyst til å delta må melde seg på innen onsdag 22.oktober. Selve festen er gratis, men skulle du ha lyst til å gi Sjømannskirken en "bursdagsgave" er det full anledning til det.

Påmelding kan gjøres på Kirkesenteret i Albir eller ved å ringe husmor Signe Lisa på 660 405 839.