Vennegjengen har vokst til 160 medlemmer

Club Aktivo i Orihuela Costa hjelper de som sliter.

Terje Aspdahl

Publisert 22. november 2012 09:17

ORIHUELA COSTA

Aktivitetsklubben Club Activo startet med kun fem-seks mann for noen år tilbake. Nå er klubben på hele 160 medlemmer – bare ved bruk av jungeltelegrafen. Nå hjelper klubben også de som sliter økonomisk i nærmiljøet.

– Det startet med en vennegjeng på Las Mimosas for noen år tilbake. Stedet var lite og det var problemer med naboene. Gleden stor da vi fikk lov å bruke ”Palmeparken” sentralt her på Las Mimosas, sier president i Club Activo, Terje Paulsen.

Finn hjelp i vår bransjeguide

Klubben får bruke parken til petanca og skotthyl, og det serveres kaffe, vafler og forfriskninger. Her møtes mellom åtti og hundre nordmenn hver tirsdag og fredag formiddag fram til 14.00. Klubben arrangerer også bingo hver mandag på en restaurant i området. Og fra den spede starten er det nå oppe i over 160 medlemmer.

– Det har vi oppnådd bare med jungeltelegrafen. Klubben er viktig for medlemmene. Mange finner sine venner her, og vi har et flott sosialt liv, sier Terje Paulsen fornøyd til Vikingposten.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Men Club Activo har også omtanke for andre enn medlemmene. Siden i våres har klubben hjulpet trengende familier i nabolaget. De har kontakt med Caritas og Orihuela kommune som hjelper med å plukke ut de som trenger hjelp.

– For oss var det viktig at vi hjelper lokalt, sier Paulsen, som legger til at man ikke gir penger, men mat og klær til de som trenger det.

Hver mandag møter Paulsen en representant fra Caritas, og sammen drar de på Mercadona og handler. Caritas, som har lokaler ved kirken på La Zenia, oppbevarer her mat og klær.

Les også: Nordmenn gjør en innsats for fattige på Costa Blanca

– Vi er med på å hjelpe rundt 40 lokale familier. Club Activo har gitt 1600 euro fra klubbkassa, i tillegg er det samlet inn 1100 euro blant medlemmene, penger som brukes på matinnkjøp. Klubben samler også inn klær. Nå på mandag leverte vi flere store sekker. Dette er et arbeid som gir mye mer enn det krever, sier Paulsen.

Lederen i Club Activo sier at han oppfordrer andre klubber og foreninger i området til å ta ansvar og stille opp.

– Vi så i Vikingposten sist uke saken om innsamling og tok umiddelbart kontakt. Det er viktig at vi som kan hjelper til, sier Paulsen.

Det er også mulig for enkeltpersoner å levere til Caritas på La Zenia, hver mandag fra klokken 18.30 tar de imot mat, og hver onsdag på samme tid mottas klær.

– Nå må du endelig få med at dette ikke er noe solo-løp, det er mange i klubben som deltar, og vi er sammen om dette, avslutter en ydmyk klubbpresident.