NYHETER

Vellykket feiring av «stordag»

Den internasjonale dagen i Alfaz del Pi på søndag trakk mer enn 3000 mennesker fra nesten hundre nasjonaliteter.


ALFAZ DEL PI

Hovedmålet med feiringen av den internasjonale dagen i Alfaz del Pi, som i år arrangeres for 16. gang, er å fremme sameksistens og integrering for innbyggerne fra forskjellige nasjonaliteter. I år deltok over 3000 mennesker.

– Dette er en av de store styrkene til Alfaz del Pi, dens multikulturalisme med nesten hundre forskjellige nasjonaliteter som bor sammen med mer enn 50 prosent av befolkningen av utenlandsk opprinnelse, fremhevet ordfører Vicente Arques under åpningsseremonien.

Markering av den internasjonale dagen er et banebrytende kulturelt initiativ i Marina Baixa, lansert i 2007 av bystyret i Alfaz del Pi i samarbeid med foreninger og grupper stiftet av utenlandske innbyggere.

Under åpningen fremhevet byråd Martine Mertens viktigheten av å leve i fred.
– Den harmoniske sameksistensen som er til stede under dette arrangementet viser seg hver dag i vår kommune. Jeg ønsker av hele mitt hjerte at det kunne være slik alle steder i verden der det er konflikter, erklærte hun og takket de fremmøtte og medarrangører. 

Listen over representerte land er lang takket være deltakelsen fra mer enn femti foreninger og grupper, som nok en gang har hatt ansvaret for organiseringen av arrangementet sammen med kommunen.

Landene som deltok var Venezuela, Colombia, Nepal, Romania, India, Ukraina, Paraguay, Frankrike, Den dominikanske republikk, Syria, Algerie, Marokko, Norge, Elfenbenskysten, Storbritannia, Peru, Bulgaria, Bolivia, Ecuador, Argentina, Romania, Bulgaria, Uruguay, Nicaragua , Tyskland, Cuba, Brasil, Moldova, Colombia, Vietnam, Mexico, Nederland og Spania. 

I løpet av arrangementet ble det holdt mer enn 40 liveopptredener, inkludert musikk, sang, dans og populære danser. De fremmøtte fikk lære om kultur, folklore og gastronomi i land representert i kommunen. De deltagende foreningene tilbød smaksprøver av typiske retter og produkter fra deres land, i tillegg til invitasjon til å delta i folkedanser, samt leker og workshops for barn. I år ble det arrangert for første gang en workshop om fred på barneområdet.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.