Vasser i kloakken til naboen

Kommunen vil ikke hjelpe Thorleif Lunde i Torrevieja.

Terje Aspdahl

Publisert 14. april 2011 08:02

TORREVIEJA

Thorleif Lunde fortviler. I over et år har kloakken fått flyte fritt på baksiden av hekken til huset sitt. Nå er stanken blitt et uutholdelig problem.

Lunde bygget huset sitt i calle Zeus nord i Torrevieja for 14 år siden. De første 13 årene bodde han i boligen uten problemer. Nå har han fått en elv av kloakk som nærmeste nabo.

– Det startet for et år siden. Når mange av leilighetene i nabohuset er bebodd, flyter kloakken fritt ut av et rør i bakken. På det verste står kloakkspruten en halv meter rett opp. Jeg har vært i kontakt med kommunen, og de har vært her to ganger. Men de sier det ikke er deres ansvar og ingenting skjer. De ansvarlige for nabohuset, som består av flere boenheter, sier de ikke har noen problemer med kloakken og tar ikke affære. Jeg vet ikke hva vi skal gjøre, sier en oppgitt Thorleif Lunde til Vikingposten.

Les også: Bobilbrukere kjeppjages av politiet

I løpet vinterhalvåret står de fleste leilighetene i nabohuset tomme, og lekkasjen merkes ikke.
– Det er først nå når sommersesongen starter jeg ser, og lukter, problemet igjen. Det må bety at det er tett i kloakken et eller annet sted, og at rørene ikke klarer å ta unna alt når det er stor aktivitet i nabohuset. Samtidig blir det varmere ute, og stanken er så fæl at vi er nødt til åstenge vinduene som vender mot hekken. Samtidig trekker dette til seg både insekter og annet utøy. Det er helt uholdbart, sier Lunde.

Finn hjelp i vår bransjeguide her

Skolebussen stopper like ved der kloakken renner ut i gaten. Her går det skolebarn hver dag.
– Ungene vasser i kloakk, og for folk på utsiden og andre naboer kan det se ut som det kommer fra tomta mi. Jeg aner ikke hvordan jeg skal, eller kan, gripe dette an. Det er i utgangspunktet ikke mitt problem. Men jeg må springe som en jo-jo for å forsøke å rydde opp i dette. Nei, jeg er både fortvilet og lei, sier Thorleif Lunde.