Vaskemaskinen tok fyr - leiligheten ødelagt

Elna og Oddvar Olsen opplevde marerittet søndag ettermiddag.

Terje Aspdahl

Publisert 19. november 2009 06:34

TORREVIEJA

Da de kom hjem fra søndagsturen var leiligheten deres sot- og røykskadet etter at vaskemaskinen brant.

– Vi gikk bokstavlig talt fra himmel til helvete. Vi valgte å gå en tur langs La Mata-stranden søndag ettermiddag. En flott tur i det nydelige været vi opplever om dagen. Men vi gikk også ut fordi vi satte på vaskemaskinen. Den bråker så mye at jeg velger å gå ut når den gjør jobben, forteller Oddvar Olsen til Vikingposten.

Les også: Lynet slo hull i taket

Sannsynligvis var det en årsak til at vaskemaskinen lagde mye lyd.

– Da vi kom inn i oppgangen hjemme etter å ha vært på tur i tre timer, kjente vi med en gang røyklukt. Vi sa til hverandre at det ikke kunne være fra vår leilighet. Men jo høyere vi kom i blokka, jo mer forsterket lukten seg. Det var fra vår leilighet. Vaskemaskinen hadde tatt fyr. Den var helt nedsmeltet og hele leiligheten var totalt røykskadet. Et stort sjokk, sier Elna Olsen.

Ekteparet Olsen holder til i Torrevieja store deler av året, og har gjort det de siste ni årene.

Les også: Berget huset – mistet hagen

– Vi hadde den samme vaskemaskinen i Norge i 23 år uten at det noen gang var problemer. For kun tre år siden kjøpte vi ny maskin her i Spania, og du ser hvordan det gikk, sier en fortvilet Oddvar.

En stille søndag ettermiddag endte med utrykning av tre brannbiler og to politibiler.

– Vi må nok bytte alt av møbler og interiør. Men det kan erstattes. Selv om dette blir mye jobb, har vi fortsatt helsa i behold. Og vi har vel også tenkt at det ikke er så farlig med brann i Spania. Vi vil med dette også benytte sjansen til å advare andre om å la vaskemaskinen kjøre mens man er ute. Det er ikke å anbefale, vi gjør det aldri igjen, sier Oddvar Olsen.