Varmen fører til rekordsalg av aircondition

Varmen som har satt sitt preg på Spania de siste ukene, har ført til en eksplosjon i salget av aircondition-anlegg og vifter av forskjellige slag.

Terje Aspdahl

Publisert 22. juni 2017 05:55

TORREVIEJA

Den økende bruken av aircondition har også ført til en kraftig økning i strømforbruket i landet, skriver Las Provincias. I fjor var strømforbruket på sitt høyeste i september og ikke på vinteren.

Generalsekretær Jesús Sevil i forbundet for fabrikanter av hvitevarer FAPE, sier at salget av kjøleapparater har hatt en spektakulær økning og at salget sannsynligvis har fordoblet seg siden i fjor.

Klaus Lyckedal i HLH klimaservice bekrefter stor etterspørsel også på Costa Blanca.

Fikk du med deg denne? Budsjetterer med store inntekter fra omstridt boligskatt

– Forsommeren i år har vært bedre enn tidligere år. Og jeg kan si allerede nå at det blir stor pågang fra neste uke, da skolene tar ferie og skandinavene kommer til ferieboligene sine. Jeg anbefaler en maskin som bruker lite energi under drift, men til gjengjeld er de litt dyrere i innkjøp, sier den danske montøren.

Sevil sier at man selger mest av enkle apparater som kan installeres direkte og tradisjonelle vifter. Airconditionapparat som må installeres vil det ta noen dager å få på plass. 
– Derfor selges det mest av apparater som kan tas i bruk direkte, sier han.

El Corte Inglés har solgt flere vifter fra 1. juni til i dag enn hva de gjorde hele sommeren 2014. Tallene for airconditionapparater er også gode. Sist torsdag økte salget av vifter med 1191 prosent i forhold til samme dag i fjor. For aircondition var økningen på 80 prosent.

Se våre flotte bilder fra Spania på vår instagram-side

Amazon kan melde om en økning på 241 prosent i salget av vifter og aircondition i forhold til i fjor.

Hvis man går med planer om å få installert en aircondition i huset anbefales det å bestille kjapt, fordi installatørene har bedre tid nå, enn hva som er tilfellet senere på sommeren.