Variert og spenstig utstilling i gamlebyen i Altea

Åpner idag.

Terje Aspdahl

Publisert 3. april 2014 07:22

ALTEA

Den norske billedkunstneren Asle Anfinnsen og den amerikanske kunstneren E.C. Corbitt stiller ut i AlteArte og i galleriet ArteAltea i april. Idag klokken 20.00 åpner utstillingen til E.C. Corbitt og Anfinnsen åpner sin utstilling fredag til samme klokkeslett.

Corbitt er født i New York og bor nå i Altea. Han driver med maling, grafikk, skulptur, grafisk design og poesi. Han har studert ved School of Visual Arts og Fashion Institute of Technology i New York City, samt ved Kunstakademiet i Bergen og har senere undervist ved flere skoler.

Han vokste opp i Greenvich Village og Soho i New York, hvor han kom i kontakt med et rikt kunstmiljø, der blant annet Pop Art og Op-Art oppsto. Han var nærmeste nabo til Don Martin, tegner for Mad Magazine, som senere ble hans hovedinspirator. Bildene hans er stiliserte og fargesterke, med innslag av det groteske.

Interessert i det som skjer i Altea – her får du oversikten

Corbitt flyttet etterhvert til Europa, og har vært bosatt i flere land hvor han også har holdt utstillinger. 1975 flyttet han til Bergen hvor han bodde i over 30 år før han kom til Altea for cirka syv år siden.

– Det er 15 år siden jeg hadde min siste utstilling så jeg gleder meg nå til å vise mine arbeider, både nye og tidligere verk. Selv om jeg ikke har holdt utstilling på mange år så har jeg hele tiden vært produktiv. For tiden vier jeg det meste av tiden til bokproduksjon og har laget illustrasjoner til dikt av flere forfattere og spanske sangtekster. Til nå har jeg gitt ut tre bøker. Jeg har også laget flere nye verk til denne utstillingen, sier Corbitt.

Asle Anfinnsen kommer fra Askim og har bodd og jobbet i Altea i ti år. Anfinnsen utforsker hele tiden nye uttrykk. Han jobber mye med collager og maler i blandede teknikker. Musikken er hans største inspirasjonskilde og collagene han lager er hovedsakelig av kjente musikere og titlene er ofte knyttet opp mot musikkverdenen. Maleriene er hovedsaklig abstrakte ispedd figurative elementer. Han har holdt flere utstillinger i Spania og Norge. 

På tur i Spania? Her kan du booke hotell eller leilighet

– Det har vært en nødvendighet for meg å skape hele livet. Jeg bruker det jeg har for hånden og samler og tar vare på det jeg finner som jeg senere benytter i mine verk. Jeg jobber ofte med serier og veksler i perioder mellom collager, malerier, skulpturer og installasjoner. Til denne utstillingen har jeg produsert flere nye arbeider som jeg ser frem til å vise, sier Asle Anfinnsen.

AlteArte og galleriet ArteAltea i den sjarmerende gamlebyen i Altea er velkjent for nordmenn i området. Stedet eies og drives av David Fernandez og Sara Wilson som jobber for å fremme kunstnerne i Altea.