Varemessesuksess i Alfaz

Alfaz del Pis varemesse hadde både besøk av spansk minister og tusenvis av deltakere.

Spaniaavisen

Publisert 27. oktober 2011 05:57

ALFAZ DEL PI

Varemessen i Alfaz del Pi ble besøkt av over 5000 mennesker sist helg. En av dem var Spanias helseminister Leire Pajín (PSOE). Hun var innom alle de 80 standene sammen med sin delegasjon fra Madrid, og fikk hilst på samtlige utstillere.

En av disse var Hospital Clinica Benidorm og deres norske pasientkoordinator, Svein Carlo Bjerke.

– Vi vet at Leire Pajín er på venstresiden i det sosialistiske regjeringspartiet, og derfor ikke veldig begeistret for private sykehus. Men hun sa hun var imponert over utviklingen Hospital Clinica Benidorm har hatt i området, og hun var veldig klar over vår eksistens i Benidorm, sier Svein Carlo Bjerke til Vikingposten.

Les også: Søppelstreiken i Alfaz avblåst etter 10 timer

Han tilbrakte tre dager på messen sammen med sin hollandske kollega. Sykehuset i Benidorm satser tungt både mot det norske og ikke minst det hollandske markedet på Costa Blanca nord.

Vikingposten snakket med utstillere som både var med på helgens messe i Alfaz og sist helgs messe i Altea. Begge messene var for næringsliv og turisme. Utstillerne mener de to messene var som natt og dag.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Messen i Altea for to uker siden var ikke annet enn en skandale. Den varte i fem dager og hadde kun en dag med tilfredsstillende besøk. Den var i tillegg dobbelt så dyr å delta på. Mens messen i Alfaz var en stormende suksess. Vi hadde kjempestor respons på standen vår, og alle andre utstillere jeg snakket med var like fornøyde. Det må ha vært flere tusen mennesker innom i løpet av de tre dagene messen varte, forteller Bjerke.

Arrangøren Alfaz del Pi var i likhet med utstillerne veldig godt fornøyd med årets utgave av mesen. De hadde en rekke små telt i to av byens sentrumsgater og et stort telt på plassen like ved Casa de Cultura.
Etter responsen på årets messe, kommer man nok til å utvide arealet neste år.