Var grytidlig oppe for å forberede nasjonaldagen

De frivillige som hvert år jobber for at alle andre skal få en fin 17. mai, var oppe grytidlig på morgenen for at alt skulle være på plass til den store feiringen.

Spaniaavisen

Publisert 17. mai 2017 17:40

ALFAZ DEL PI

Bjørg og Hans Svedbergh var noen av de første som møtte opp. De har feiret 17. mai i Spania i mange år, og trives med det.

– Det er mye som skal være på plass for at alt skal gå riktig for seg, sier Bjørg Svedbergh, tidligere leder i Den Norske Klubben Costa Blanca. Her bæres det ut stoler og bord, og vi har mange som er med og hjelper, deriblant flere barn fra Den Norske Skolen. Når alt er på plass og toget kommer hit til klubben, deler elevene seg i grupper og sørger for at alle får is, pølser og brus.

Hun kan fortelle at dagen blir lang, og slutter med middag kl. 19.00.

Sett denne? De starter alltid feiringen med cava

– Men det er som regel åpent her helt til langt over midnatt. Man blir litt sliten, men det er verdt det. Det blir alltid en flott dag. Det er helt fantastisk å være med på dette, man kjenner den gode energien og får følge med på alt som skjer. Jeg har på meg en skritteller, det er ikke til å tro, men jeg går faktisk en hel mil mellom bodene og klubben i løpet av dagen!

Reidun Teigen, som er fast ansatt på Klubben, synes det er like festlig hvert år, og stiller alltid opp i bunad, på tross av varmen.

– Bor man i Spania, så får man jo bare brukt bunaden én gang i året, og da må man bruke den uansett hvor varmt det er! Jeg bor jo i Spania og er derfor både glad i og vant med varmen, så da holder jeg ut, smiler den glade kvinnen.

Hun legger til:
– Det jeg liker best med denne dagen er det gode været, alle de glade menneskene, og at vi feirer verdiene i Grunnloven, friheten og demokratiet. Alle kjenner seg igjen, for dette er ikke relatert til landegrenser.

Se video fra 17. mai-feiringen i Torrevieja

Lene Silden stiller også opp i bunad, noe hun tar som en selvfølgelighet.

– Det er egentlig ikke noe verre å gå i bunad i sol og varme enn det er å gå med bunad i fire grader og regn i Bergen. Jeg synes jobben alle institusjonene her gjør for at det skal bli en typisk norsk dag er helt fantastisk. Det er ikke noen stor forskjell å feire 17. mai her Spania, det blir likevel en typisk norsk feiring. Og så synes jeg at det er så koselig å møte alle spanjolene som gratulerer oss med dagen, noen ganger på norsk.