Våpensmuglere arrestert i Málaga og Alicante

19 våpen er beslaglagt.

Spaniaavisen

Publisert 28. mai 2009 06:35

ALICANTE

I en operasjon utført av nasjonalpolitiet er en ring av narkotika- og våpensmuglere avslørt. Organisasjonen smuglet våpen inn i Spania fra Bulgaria og solgte dem til andre kriminelle gjenger. Innenriksministeren sier i en pressemelding at 23 mennesker er tatt og at 19 våpen er beslaglagt etter søk på åtte eiendommer.

Etterforskningen begynte da politiet fikk informasjon fra Bulgaria som ledet til identifikasjon av en gjeng med base i Dénia i Alicante-provinsen. Politiet antok at de solgte våpen til kriminelle i Valencia og andre kystområder.
Andre medlemmer av nettverket ble funnet på Costa del Sol, og mannen som var mellommann mellom de bulgarske selgerne og spanske kjøperne, bodde i Málaga-provinsen. Han skal ha brukt et bilvaskefirma som han eide for å skjule den ulovlige omsetningen. Han brukte fortjenesten på narkotikasalg til å kjøpe våpnene.

Politiets overvåkning av den mistenkte ledet dem til den forestående ankomsten av to tonn cannabis fra Marokko til Málaga. Politiet, som ventet på ankomststedet, beslagla narkotikaen og arresterte 15 mistenkte. En gjeng innbruddstyver som hadde kjøpt noen av våpnene ble arrestert i Alicante-provinsen.