Vant skinke med rekordtips

Margaret Brevik tippet kun 0,004 kilo feil på vekten til årets juleskinke i Vikingpostens tradisjonsrike julekonkurranse.

Terje Aspdahl

Publisert 20. desember 2012 09:30

TORREVIEJA

Hun var en av flere hundre lesere som tippet vekten på skinken som vanlig blir sponset av slakter Rios.

Vikingposten og slakter Rios sin julekonkurranse har blitt en tradisjon. Også i år kom det flere hundre forslag på juleskinkens vekt på email og post.

Årets juleskinke veide 7,175 kilo. Margaret Brevik tippet 7,179 kilo. Det er ny rekord, ingen har kommet så nær den riktige vekten noen gang.
– Å så flott. Dette var kjempekoselig. Jeg har reist til Norge for julen, men nå gleder jeg meg til å komme ned til Torrevieja igjen på nyåret, sier Margaret Brevik på telefon fra Oslo.
– At jeg kom så nære den riktige vekten er ren skjær flaks, jeg bare tippet.

Les også: Costa Blanca går mot solrik og varm jul

Hos slakter RIOS er det hektisk nå like før jul. Men også hos den populære slakterforretningen merker man den økonomiske krisen.
– Vi merker godt det nærmer seg jul. Det er mange kunder innom butikken, og det er mye jobb nå før jul. Vi holder åpent hele julen og stenger bare 25.
desember og 1. januar. Samtidig merker vi godt nedgangen i omsetningen og færre kunder generelt. Det er stor nedgang bare på de siste to årene, sier slakter Pepe Rios til Vikingposten.

Skandinavene er godt representert i slakterbutikken på industriområdet Casa Grande.
– Vi har flest tyskere, nordmenn, svensker og russere innom. Spanjolene som tar turen innom, handler stort sett skinke og vin, sier Rios.