Vant pris med selvbygd Harley

Skulle’ru sett på maken! Rune Skullerud er Harley-kongen på Costa Blanca. 

Spaniaavisen

Publisert 8. juni 2009 08:53

TORREVIEJA

Nylig vant han førsteprisen for sin selvbygde Swedish Chopper i konkurranse med 12 motorsykkelbyggere fra hele Spania. Det ble konkurrert om beste pris for design, konstruksjon og utseende, og blant 5.000 MC-entusiaster i San Pedro del Pinatar, ble Rune Skullerud fra Vålerenga og Torrevieja ropt opp som vinner.

Rune Skullerud (53) er uhelbredelig Harley-entusiast. I verkstedet og butikken Ironboyzz i Torrevieja har han det siste året blant annet bygget sin egen drømmesykkel.

Les også: Spania endrer førerkortreglene

– Alt er gjort fra grunnen av. Utgangspunktet er en Harley-motor fra 1981. Resten har jeg bygget etter hodet, og den ble slik jeg hadde drømt om. I effektiv tid har jeg vel brukt tre måneder, sier Skullerud.

Pokalen har fått sin plass på hylla i sjappa sammen med krombelagte Harley-effekter. Prisen betyr heder og ære, men ikke store summer i premiepenger.

Les også: Helt hektet på Harley

– Dette er en anerkjennelse. Viktigst er at jeg nå blir satt på kartet. Det er ingen andre på Costa Blanca som gjør det jeg gjør. Her kan folk komme med motorsyklene sine og få bygget den om til sitt personlige uttrykk. Det betyr mye for Harley-folk. Nå får jeg masse publisitet gjennom ett av de største motorsykkelbladene i Spania. Det kan bli mye trafikk og større etterspørsel av sånt, fastslår Rune Skullerud.