Vant på knockout i Valencia video

Arild "Hulk" Haugens proffdebut var over etter 45 sekunder - se kampen her.

Spaniaavisen

Publisert 12. desember 2009 07:55

VALENCIA

Folk rakk nesten ikke å sette seg før Arild "Hulk" Haugen hadde smadret den langt mer erfarne, og nesten like store, Pavel Dolgovs fra Latvia, i gulvet. 45 sekunder brukte "Hulk" Haugen på å sende Dolgovs inn i drømmeland.

Dette var helt rått.  Alle de 1200 tilskuerne i salen sto og klappet etter oppvisningen fra El Gigante, som spanjolene har døpt ham. Haugen viste frem skikkelig teknikk, og motstanderen, en latvier som har bokset i mange år (fem kamper – to seiere, to tap og en uavgjort), hadde ikke en sjanse. Selv om han kun veide 15 kilo mindre enn El Gigante og var nesten like høy.

Les også: – Trodde aldri han skulle bli så god til å bokse

– Jeg har aldri møtt en så sterk bokser i mitt liv. Han slo så hardt at det var vondt alle gangene han traff meg. Da jeg fikk det siste slaget inn fra venstre, ble alt svart noen sekunder. Jeg hadde ikke en sjanse til å reise meg igjen før det var gått ett minutt, sa Pavel Dolgovs en time etter kampen.

– Nå skal jeg feire med en proteindrikk og noen bananer før det igjen er trening i morgen. Det var godt å få dette overstått. En ting er i hvert fall sikkert; Jeg skal ikke ta av bare fordi jeg vinner en boksekamp. Det skal trenes mye og hardt i årene fremover før jeg kan begynne å snakke om store kamper, sier Arild "Hulk" Haugen.

Les også: Ole Klemetsen sparrer med nytt boksehåp i Torrevieja

– Jeg er utrolig lettet! Dette har vi ventet spent på i seks-sju måneder. Jeg har hatt troen på Arild hele tiden, men at han skulle bli så god i løpet av så kort tid, hadde jeg aldri trodd. Etter det jeg så i dag må jeg vel prøve å tøyle han litt inn mot neste kamp. Arild slår så hardt at han kan skade sine motstandere alvorlig, sier manager Tor Krageboen.

Etter kampen stormet spanjolene ringen. Haugen brukte nesten en halv time på å komme seg inn i garderoben. Absolutt alle ville ha en bit av kjempen fra Sirdal. Ingen tvil om at interessen for El Gigante i Spania kommer til å ta helt av frem mot hans neste kamp i sitt "nye hjemland". En kamp som sannsynligvis skal gå av stabelen den første uken i februar.

Se kampen og intervju med Haugen før matchen i Valencia fredag.