Vant juleskinken - ble robbet for julepengene

Endelig fikk Dan (55) noe å glede seg over.

Terje Aspdahl

Publisert 19. desember 2008 07:21

TORREVIEJA

For to uker siden mistet Dan Salin (55) alle sine julepenger i et innbrudd i boligen sin. Som plaster på såret vant han like godt Vikingpostens største juleskinke i vår konkurranse "Tipp vekta – vinn skinken".

 – Lørdag for to uker siden hadde jeg innbrudd hjemme i boligen min her i Torrevieja. Tyvene tok penger og mobiltelefonen. Alle pengene vi hadde tenkt å bruke til julehandel. Derfor er denne skinken som sendt fra himmelen. Jeg visste at en slik stor skinke veier rundt syv kilo, for jeg
kjøper alltid en slik til hver jul og nyttår. Men at jeg skulle klare å tippe vekten best av alle, ville jeg aldri drømt om, sier Dan Salin, som tippet at skinken veide 7,636 kilo.

Les også: Byr på gratis førjulsmiddag

I år trakk Vikingposten ut to juleskinker blant leserne. En i størrelsen XXL (7,695 kilo) og en i størrelsen XL (6,425). Responsen har vært formidabel. Redaksjonen har fått inn over to hundre svar. Blant disse var det Dan Salin og Mette Holter som var nærmest riktig svar på de to skinkene. Verken Salin eller Holter har tidligere hatt vinnerlykke.

– Jeg har bare hatt smågevinster tidligere. Dette er første gangen jeg virkelig har fått en solid førstepremie. Og hvilken premie! Jeg rett og slett elsker spekeskinke. Den blir garantert spist opp i løpet av jule- og nyttårshelgen. Da skal både jeg og kona kose oss med spekeskinke og øl. En tusen takk til Vikingposten for denne konkurransen. Selv om både jeg og kona er svenske, er Vikingposten bladet vi alltid må ha. Vi er to trofaste lesere, sier Salin.

Den andre skinken ble vunnet av Mette Holter (69). Også hun fra Torrevieja. Mette vant skinken etter å ha tippet en vekt på 6,450. Faktisk samme vekten som en annen tipper, men fru Holter vant på loddtrekning.

Les også: Klar for juledugnad

– Dette er første gang i mitt liv at jeg vinner en førstepremie! Og så en skikkelig juleskinke. Da blir det spekeselskap i løpet av julen. Vi er nødt
til å invitere venner for å klare å spise opp skinken, sier en strålende fornøyd Holter.

– Akevitten er allerede på plass. Den kjøper jeg med ned hver høst. Nå blir det spekeskinke, øl og akevitt. Gammel Oppland. Den er suverent best, sier samboer Arnold og smiler fra øre til øre.