Valgte camping foran fast bolig i Spania

Astrid og Mogens Hansen har pendlet til Costa Blanca hver vinter i åtte år. Med campingvognen på slep er livet i balanse. 

Spaniaavisen

Publisert 7. april 2011 14:29

GUARDAMAR DEL SEGURA

– Vi er mange som kjenner hverandre etter å ha kampert sammen i årevis, bokstavelig talt. Det mangler ikke på aktiviteter gjennom uka. I dag er det sykkeltur på programmet, så derfor får du ta til takke med meg, hilser Astrid Hansen oss velkommen.

Hun elsker friheten det gir å ha boligen med seg på hjul. De siste åtte vintrene har hun og mannen tilbrakt på Marjal Camping utenfor Guardamar del Segura. Campingplassen fikk de tips om fra medlemmer i campingklubben Adria hjemme på Sjælland i Danmark.

Unngå camping? Her finner du boliger til leie

– Denne plassen har mange fasiliteter. Både petanca-bane, svømmebasseng og line dance-instruktør for å nevne noe. Alle fasilitetene på campingplassen er gratis for oss som bor her, så det er attraktivt å benytte seg av tilbudene. Dessuten har vi mye godt fellesskap med andre dansker i distriktet. Hver lørdag møtes vi til felles lunsj i Santa Pola. Vi kan være rundt 100 samlet. Der gir og mottar vi tips om nyttige forhold for oss som oppholder oss i Spania om vinteren, opplyser Astrid Hansen.

Selv om de har sin faste plass i Spania om vinteren, blir ikke campingvognen stående ubrukt ellers i året. Hver sommer går turen til Tsjekkia, og ellers frister både Sverige og Norge når nettene er lyse og vennlige.

Les også: La Marina scorer høyt i camping-test

– Vi har en fast rute vi benytter når vi reiser ned til Spania. Fem dager bruker vi, og overnatter stort sett på de samme stedene hver gang. Vi har gode forsikringer og føler oss trygge. I år hadde vi en litt ubehagelig opplevelse på motorveien rundt Barcelona. Som så mange andre før oss ble vi også overrasket av en bil som kastet stein på oss, og ville ha oss til å stoppe. Fordi vi har lest i Vikingposten og snakket med mange andre som har blitt ranet, bare kjørte vi uanfektet videre. Det var nok lurt. Så ble vi spart denne gangen også, sier Hansen.

Neste år blir ekteparet også å finne i Spania, men ikke i Guardamar. Marjal åpner nemlig en ny campingplass i Crevillente. Dit har Hansens tenkt seg når desembermørket faller over det danske landskapet. Og ikke bare da, men så lenge helsa holder vil de fortsette å trekke sørover til Spania vinterstid.

Les også: Minigolf i full størrelse

– Vi tror det er behov for flere campingplasser. Nordeuropeere, og spesielt skandinaver har besøkt oss hyppigere enn tidligere de siste årene. Derfor bygger vi nå Marjal Costa Blanca. Den åpner i begynnelsen av desember i år. Vi har to sesonger på campingplassene. Fra oktober til april dominerer nordeuropeerne. Om sommeren er det spanske og franske familier som benytter oss som feriested. Vi er storfornøyd med begge sesongene, sier Jose Antonio Senent.