- Valgresultatet bekrefter folks misnøye

Eric Svanberg i Alfaz del Pi storfornøyd med Partido Populars gode EU-valg. Se video.

Spaniaavisen

Publisert 11. juni 2009 19:59

COSTA BLANCA

Neste år blir det nyvalg til det spanske stortinget. PP gikk frem både nasjonalt – og ikke minst lokalt på Costa Blanca.

 Ifølge den norske politikeren i Alfaz del Pi PP seiler det en blå vind over hele Europa for tiden. I alle de store europeiske landene ble det seier for de borgelige grupperingene. England, Spania, Tyskland, Italia og Frankrike opplevde alle det vi i Norge vil kalle en ”Høyrebølge”. 

Les også: PP vant EU-valget

– Før valget til EU-parlamentet gikk vår leder i PP, Rajoy, ut og sa at PP kom til å fremme mistillitserklæring mot PSOE og Zapatero hvis vi vant valget. Nå har allerede det borgelige katalanske nasjonalistiske partiet CiU gått ut og sagt at de støtter en mistillitserklæring mot PSOE – og dette betyr nyvalg neste år. PP trenger også støtte fra noen andre partier, men jeg regner med det skal gå greit. Opinionen viser det er stor misnøye med PSOE og Zapatero over hele Spania, påstår Eric Svanberg overfor Vikingposten.

Svanberg var veldig spent på hvordan besøket til både Zapatero og Stoltenberg kun tre uker før valgt ville slå ut på resultatet i Alfaz del Pi. Et besøk som tydelig inspirerte nordmenn mer enn spanjoler. For PSOE fikk lite effekt ut av dette i valgresultatene.

Les også: Zapatero lovpriste nordmenn i Spania

– Vi gjorde et veldig godt valg i Alfaz med hele 47,8 prosent av stemmene. Mens i Alicante-provinsen og Valencia-regionen har avstanden mellom PP og PSOE blitt enda større til vår fordel, forteller Eric Svanberg.

Han mener årsaken til PPs fremgang ligger i folks misnøye over hele landet. De mener Zapatero ikke gikk ut og kommenterte den økonomiske krisen før i november 2008. Alt for sent ifølge PP, som selvsagt hevder de kom med forslag allerede før valget i fjor…

– Nå er jeg glad valgkampen er over for denne gang. Det har vært mange uker med hardkjør, men vi har fått lønn for strevet med de gode resultatene. Selv om dette ikke er like heftig som et lokalvalg, er det mange valgmøter og forberedelser vi må delta på. Selve valgdagen, søndag, var jeg i gang fra klokken 07 til 24. Da var det godt å legge seg nedpå senga etterpå, sier Svanberg.

Se video under.