Valenica-regionen rammet av kraftig vind Se video

Vindkast opp mot 100 km/t i dag.

Spaniaavisen

Publisert 14. januar 2010 14:56

COSTA BLANCA

Oppdatert: 18:22
Myndighetene i selve Valencia by oppfordrer sine innbyggere til å holde seg inn resten av dagen. Også i morgen skal det blåse kraftig, og hvis man ikke har noe spesielt viktig å gjøre utendørs, bør man holde seg inne.

Det er målt vindkast opp til 100 km/t. Vinden vil avta noe til i morgen.

Vinden blåser friskt over hele Costa Blanca akkurat nå. Myndighetene går ut i spansk media og informerer folk om å sikre boligene mot vinden. Alt som kan blåse av sted, spesielt løse ting, må surres fast eller tas innendørs.

Et titall mennesker har blitt skadet. To personer kom til skade da et reklameskilt ble tatt av vinden og falt fra en bygning.

Ute kan trær, skilt og stillaser blåse over ende. Sist det var så kraftig vind på Costa Blanca begynte det å brenne like nord for La Nucia, Alfaz og Benidorm. Etter hvert utviklet dette seg til en storbrann.
Politiet henstiller også alle med biler som har stort vindfang, til å parkere dem på et trygt sted til vinden avtar.

Flere steder lenger sør har vinden gjort store skader. Men verst har det vært i Galicia hvor vindover 130 km/t førte til at 200.000 innbyggere mistet strømmen. 

PS! Aldri så galt at det ikke er godt for noe: Vinden gjorde at det ble satt ny vindmøllerekord i Spania i dag. Vindmøllene gikk på høygir og produserte elektrisitet tilsvarende 11 atomkraftverk (11,693 MW). 

Se video under.