Nyheter

Valencia debuterer som europeisk miljøhovedstad i 2024

Vil inneholde mer enn 400 aktiviteter som skal forandre byen og sette sitt preg på fremtidige generasjoner.


VALENCIA

Valencia innleder offisielt sitt år som europeisk miljøhovedstad 2024. Programmet med arrangementer og prosjekter som skal lanseres i løpet av året, ble nylig avduket under en seremoni i Palau de la Música.

Byen ligger i et privilegert område, vendt mot Middelhavet, og omgitt av frukthager og natur- og verneområder som Albufera og Turia-hagene. Alt dette er viktige elementer i årets miljøhovedstad, som får selskap av andre prosjekter som er under utvikling, som for eksempel den nye Central Park, som vil tilføre 230 000 m² med grøntområder i sentrum av byen.

Under presentasjonen av hovedstaden ble guiden "Green Routes of Valencia" avduket. Denne håndboken inneholder målene for årets europeiske miljøhovedstad, samt et sett med ruter som skal gjøre det lettere for besøkende å oppleve byen og byens resultater innen bærekraft.

Disse rutene fokuserer på tre hovedområder:
1) Naturen: Valencia har et rikt biologisk mangfold, noe som gjenspeiles i byens naturområder, for eksempel naturparken Albufera, den valencianske frukthagen og Turia-hagene. Sistnevnte er en av de største urbane naturparkene i Spania, et grøntområde på mer enn ni kilometer som krysser byen med rekreasjons- og idrettsområder. Det opprinnelige elveleiet ble omlagt etter en flom i 1957, og det som en gang var en elv, er nå hjemsted for frodig vegetasjon, lekeplasser, kafeer og mye mer. Turiahagene tiltrekker seg turgåere, syklister, akrobater, dansere, musikere og skateboardere og er blitt et levende, trivelig og kulturelt rikt område av byen.

2) Bærekraftig mobilitet: Byen har forpliktet seg til å fokusere på bærekraftig mobilitet ved å fremme bruk av kollektivtransport, sykling og gåing. 

3) Gjenvinning av det offentlige rom: Valencia har gjenvunnet offentlige områder til glede for innbyggerne, som Turia-hagene og Marina de València. Rutene til Europas miljøhovedstad Valencia er en unik mulighet til å bli bedre kjent med byen og oppleve hva den har oppnådd på bærekraftområdet.

2024 blir et år med store internasjonale arrangementer, men også flere lokale. Og både innbyggere og besøkende vil bli involvert. Det er utarbeidet et program for dette året som inkluderer møter som den store konferansen om "Mission cities" og en viktig konferanse om våtmarker, der naturparken Albufera vil bli fremhevet som en viktig ressurs. 

I tillegg kommer ulike markeringer som er et resultat av offentlig-privat samarbeid, og som vil komplettere programmet, til å sikre at hele byen blir involvert.

Kilde: Spanias Turistkontor

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.