Vaksinerer 2,2 millioner mot svineinfluensa

Vaksinen skal være klar i oktober. 

Spaniaavisen

Publisert 22. mai 2009 15:37

VALENCIA

Helsemyndighetene i Valencia anser 2,2 millioner mennesker for å være i risikogruppen, og vil vaksinere dem mot svineinfluensa. Vaksinen vil bli gitt til eldre, kronisk syke og de med hjerte- og lungeproblemer samt gravide, helsepersonell og barn opp til fem år.

Dette gjelder 40 prosent av befolkningen i regionen, og de fleste vil også bli vaksinert mot vanlig sesonginfluensa. Hvis svineinfluensavaksinen er klar i tide (begynnelsen av oktober), vil vaksinene bli gitt samtidig. Hvis ikke, vil myndighetene gi vaksine mot sesonginfluensa først.

Les også: Mener svineinfluensaen er hausset opp

Regionalrådmann i helsespørsmål, Manuel Cervera, sier at målgruppen vil bli vaksinert i løpet av et par måneder på regionens 1300 helsesentra og 300 private klinikker. Cervera understreket at selv om antall med svineinfluensa i Spania og Valencia faller drastisk for tiden, vil myndighetenes overvåking fortsatt være i beredskap.

Avslutningsvis sa han at selv om WHO fortsetter nivå 5 på pandemiskalaen, er man beroliget av at den nye sykdommen arter seg forholdsvis mildt.