Arkivet

Vaksinasjonsplanen endres etter Janssen-godkjenning


COSTA BLANCA

EU gir grønt lys for Janssen-vaksinen mot coronaviruset og anser den som trygg. De europeiske myndighetene ber om at vaksinasjonen med Janssen-vaksinen skal starte umiddelbart, slik at pasienter kan bli beskyttet med bare ett stikk. Helsedepartementet og folkehelsekommisjonen har gitt grønt lys på distribusjonen av vaksinen, slik at de kan begynne å administrere det umiddelbart.

For øyeblikket er det bare 150.000 doser av denne Janssen-vaksinen, men EU vil motta 200 millioner doser i løpet av de neste månedene. 20 millioner går til Spania hvorav 2 millioner vaksiner til Valencia-regionen. 

Det er per i dag  fire vaksinetyper som benyttes i Valencia. Janssen, Pfizer, Moderna og AstraZeneca. Innføringen av den nye enkeltdose-vaksinen vil påvirke fremtidige for vaksinasjonsplaner.

Ingenting endres for de over 80 år. De har allerede mottatt den første dosen av Pfizer eller Moderna, og den andre dosen er også gjennomført.

For de mellom 60 og 70 år kan det ikke forventes store endringer for øyeblikket. Så langt er dette den eneste aldersgruppen som AstraZeneca-vaksinen anbefales for.

Der det vil bli endringer er i aldersgruppen mellom 70 og 79 år. Janssen-enkeltdose-vaksinen vil bli gitt til denne gruppen så snart som mulig. Vaksinasjonsplanen vil da bli styrket for denne gruppen siden Pfizer- og Moderna-vaksinene fortsatt vil bli tilbudt denne aldersgruppen.

Les mer om:

Helse-og-forbruker