Vakker, vakrere, Altea!

Har bevart sin sjarm - se bildeserie her.

Spaniaavisen

Publisert 30. juni 2014 08:55

ALTEA

På Costa Blanca nord ligger den hvite kystbyen Altea. Byen har blitt kåret som en av de ti vakreste byene i Spania.

Byen har bevart sin unike spanske sjarm på tross av økende turisme. Altea ligger cirka en times kjøretur fra Alicante, noen få kilometer fra Albir, Alfaz del Pi og Benidorm. Byen ligger i en nydelig bukt omgitt av kuperte fjell og appelsinlunder. Altea er beskyttet mot kalde nordlige vinder av fjellene Bernia i nord og har et behagelig mikroklima. Navnet kommer fra det mauriske «Althaya» som betyr «helse for alle».
Altea har en rik historie som strekker seg tilbake flere hundre år før vår tidsregning. 

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

På 60-tallet var Altea et yndet bosted for bohemkunstnere fra hele Europa på grunn av lyset og den harmoniske atmosfæren. I dag er byen fremdeles et populært sted for malere, skulptører og forfattere. Miguel Hernández Universitet for kunst og kultur trekker mange unge kunstnere til byen som også setter sitt preg på bybildet.

Strandpromenaden strekker seg langs bukten til båthavnen. Her ligger kafeer og restauranter tett i tett. Fra strandpromenaden leder trange gater med frodig planteliv opp til gamlebyen, nylig anerkjent som en av Spanias viktigste kulturarver. I gamlebyens sjarmerende steinbelagte gater finner man utallige kunstgallerier, butikker og førsteklasses restauranter. 

I hjertet av gamlebyen ligger kirkeplassen med sin berømte blå kuppel og en middelalderkirke med spektakulære malerier, skulpturer og glassmalerier, samt Alteas nåværende eldste bygning – Torreon de Altea, det gamle kruttårnet. Fra utkikkstpunktet på kirkeplassen kan man nyte en av de beste utsiktene på Costa Blanca mot hav og fjell.

Byen har cirka 23.000 innbyggere i tillegg til mellom 4 og 5000 utenlandske turister som oppholder seg her i kortere eller lengre perioder.