- Utsatt for sabotasje

Nesten 1000 abonnenter uten TV-signaler på Costa Blanca.

Terje Aspdahl

Publisert 11. mars 2009 18:09

TORREVIEJA

AstroSat Digital S.L. ble utsatt for tyveri av en av selskapets sendere av TV-signaler sist søndag. Det rammer nesten 1000 av AstroSat sine TV-abonnenter. Daglig leder Ketil Hovland mener selskapet har vært utsatt for sabotasje.

– Dette må være profesjonelle folk som står bak. Det er bare folk i bransjen som har mulighet til å gjennomføre tyveriet på den måten det er utført, sier Hovland til Vikingposten. Basert på meldingene fra kundene til AstroSat forsvant TV-bildene søndag kveld ved 19-tiden. De som hadde satt seg ned for å se Søndagsrevyen fikk plutselig svarte skjermer.

Les også: Fikk flere TV-kanaler på plass

– Ut fra det vi vet kan ikke senderen brukes til egen vinning. Dermed sitter vi igjen med følelsen av at det er noen som vil ramme oss spesielt. Senderen sto på avlåst område i Quesada, og det sammen med andre sendere til flere andre formidlere av TV-signaler. Kun vi ble rammet. Vi hadde også innbrudd i en av våre servicebiler natt til søndag, her ble en del verktøy blant annet stjålet. Vi tror det kan være en sammenheng, sier en oppgitt Ketil Hovland til Vikingposten.

En ny sender koster cirka 10.000 €. Den er bestilt, men det vil ta litt tid før den ankommer Spania og Torrevieja. – Ny sender er bestilt fra Tyskland, men den må innom Danmark for teknisk oppgradering før den sendes hit. Vi regner med å ha den på plass i alt fra en uke til 14 dager, sier Hovland.

Les også: TV-signalene kom endelig tilbake

AstroSat har politianmeldt tyveriet til Guardia Civil.

PS! Mange av AstroSats abonnenter fikk også merke den sterke vinden i Torrevieja sist torsdag. Da blåste senderen for La Mata-området ned. – Den fikk vi opp igjen søndag. Og vi får håpe det ikke skjer flere ”uhell”, melder Ketil Hovland.