Utførte brutalt ran utkledd som politi

To unge menn arrestert.

Spaniaavisen

Publisert 23. januar 2014 06:36

SEVILLA

De to på 22 og 23 år skal ha spionert på ofrene for å få kunnskap om bevegelsesmønster, deres økonomi og for å velge det rette tidspunktet for ranet.

Overfallet skjedde i Sevilla (Andalucia) i fullt dagslys, da et av ofrene en 55 år gammel mann skulle sette seg i bilen utenfor huset sitt for å dra på arbeid. Han ble overfalt av de to som med falske skilt identifiserte seg som politi.

De to forhindret mannen fra å sette seg i bilen, og med vold dro de ham inn i huset. Der befant mannens hustru seg, og de to ble kneblet og slått.

Sjekk vår bransjeguide her – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca og Costa Calida

Mens den ene av tyvene voktet over ekteparet, gikk den andre gjennom huset og tok verdisaker som smykker, mobiltelefoner, kamera og andre elektroniske artikler. De fikk også med seg rundt 6000 euro i kontanter, og nøklene til parets bil.

Politiet startet umiddelbart etterforskning, og ved hjelp av funn på stedet og parets beskrivelse tok det ikke lang tid før politiet mente å ha identifisert de to. Politiets etterforskning viste også at en tredje person kunne være innblandet.

Ved å lokalisere en av de stjålne mobiltelefonene klarte politiet å avgrense leteområde til et område i bydelen Los Pajaritos i Sevilla. Der ble de to funnet av politiet og brakt for retten. Tredjemann er fortsatt på frifot.